Fransa'daki üretim kalitesinin üzerine çıktı

Karsan'ın, Omsan Lojistik için ürettiği 121 adet "Renault Trucks Premium Euro 5" çekici arac, törenle teslim edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan'da sağlanan üretim kalitesinden çok memnun olduklarını vurgulayarak, "Şunu söyleyebiliriz ki; burada yakalanan hedefler, kalite göstergeleri, en az Fransa'daki kadar hatta bazen bir iki çıt da üstünde cereyan ediyor" dedi.

Karsan Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Renault Trucks ile Temmuz 2007 tarihinde yaptığı anlaşma çerçevesinde, Bursa-Akçalar fabrikasında, Omsan Lojistik için ürettiği 121 adet "Renault Trucks Premium Euro 5" çekici araç, törenle teslim edildi.

Pollien, araç tesliminin ardından düzenlenen basın toplantısında, Omsan Lojistik ile işbirliklerinin çok eskiye dayandığını hatırlatarak, Omsan filolarının aşağı yukarı tamamının, yaklaşık 650 aracın Renault Trucks markalılardan oluştuğunu belirtti.

Bu araçların da tamamının, bakım onarım anlaşmalarıyla birlikte hizmet aldıklarını anlatan Pollien, toplamda 121 çekici araç teslimatının yapılacağını bildirdi. Pollien, şunları kaydetti:

"Eminim ki bizleri seçerken, mutlaka ürünümüzün kalitesini, güvenilirliğini ve sağlamlığını da göz önünde bulundurdular. Araçlarımızın yakıt performansı, yakıt tüketimindeki cimriliğinin de etkisi olduğunu düşünüyoruz. Renault Trucks'un yakıt tüketimindeki önderliğini geçtiğimiz sene de işledik, müşterilerimizin de bunu göz önünde bulundurduğuna hep birlikte şahit oluyoruz.

Özellikle de yakıt fiyatları bu şekilde artmaya devam ederse bu özellik çok daha öne çıkacak gibi gözüküyor. Tabii ki Omsan Lojistik'in, teşkilatımızın hizmet kalitesini de göz önünde bulundurduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla da bu 121 araç 5 yıllık bakım onarım anlaşmasıyla satıldı..."

Fransa'da üretilenlerin üzerine çıktı

Renult Trucks araçların, Karsan'daki üretiminin her geçen gün arttığına da değinen Pollien, şu bilgileri verdi:

"Şu anda günde 10 çekici üretiyoruz günde. Hem yapılan işin hem de üretim hatlarının kalitesini hep birlikte gördük. Renault Trucks, Karsan'da sağlanan üretim kalitesinden çok memnun.  Buradaki üretim açıkçası Fransa'daki bütün proseslerle aynı şekilde, oradaki süreçlerin aynısı burada da tekrarlanıyor. Fransa'daki fabrikamızla buradaki fabrikamızın tüm kalite hedefleri birebir aynıdır.

Şunu söyleyebiliriz ki; burada yakalanan hedefler, kalite göstergeleri, en az Fransa'daki kadar hatta bazen bir iki çıt da üstünde cereyan ediyor. Gerçekten bir yıldan çok daha az bir sürede Avrupa'daki kalite hedeflerini yakaladı Karsan, hatta birkaç aydır hedeflerin yüzde 20 daha üzerinde iyiler. Gerçekten Karsan'da üretilen çekiciler için Avrupa kalitesinin Türkiye'de üretimi olarak ifade edebiliriz."  

Filomuza 100 adet daha katacağız

Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan da Omsan'ın sektöründe lider durumunda bulunan bir şirket olduğunu belirterek, önceki dönemlerde de Renault Trucks ile işbirliklerinin bulunduğunu, bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Küçükertan, bugün 21 adet Premium uzun yol çekicisinin teslim aldıklarını belirterek, "Mart ayı sonuna kadar 50 adet otomobil taşıyıcı, haziran ayı sonuna kadar bir 50 taneyi daha filomuza katacağız. Bu haberi sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum. Bu aynı zamanda Türkiye'deki ekonominin çalışmakta ve gelişmekte olduğunun da ve sektördeki ilerlemenin de kanıtı oluyor" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir