Fransa'yı korkutan anket

Aşırı sağcı partinin görüşlerini benimseyen Fransızların oranı yüzde 28'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'da düzenlenen bir anket, aşırı sağcı partinin görüşlerini benimseyen Fransızların oranının yüzde 28'e çıktığını ortaya koydu.

Sofres kamuoyu araştırma merkezinin anketine göre, bu yıl başından beri yabancı düşmanlığıyla tanınan aşırı sağcı partinin görüşlerini benimseyenlerin oranında yüzde 6 artış oldu.

Ankette ayrıca Fransızların yüzde 61'inin aşırı sağın görüşlerine karşı çıktığı saptandı. Bu oran, son 10 yıldır yüzde 80'in altına inmiyordu.

Aşırı sağ partinin liderliğine, geçen ay Jean-Marie Le Pen'in yerine kızı Marine Le Pen seçilmişti.

Marine Le Pen'in, babasına oranla daha sakin ve ılımlı tavırları olmasının yanı sıra Fransızların özellikle önem verdiği laiklik ve sendikal eylemlerle ilgilenmesinin oyların artmasında önemli rol oynadığı tahmin ediliyor.

Gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri hazırlıklarına şimdiden başlayan Marine Le Pen, yaptığı konuşmalarda İslam karşıtlığı ve kaçak göç konusunu ön plana çıkartıyor.

Son anketler Marine Le Pen'in ilk turda yüzde 20'den fazla oy alarak, merkez sağ ve merkez sol parti adaylarını zorlayacağını ortaya koyuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir