FT'nin listesinde CEMS MIM bu yıl da zirvede

Dünyanın en prestijli yüksek lisans programlarından biri olan eğitimi, Türkiye'de sadece Koç Üniversitesi veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mezuniyetten sonraki ilk üç ayda öğrencilerin %99'unun istihdam edilmesiyle ünlü CEMS MIM, son üç yılın sıralamasında 1'inci oldu. Eğitim programı, Türkiye'de sadece Koç Üniversitesi tarafından veriliyor.

Financial Times'ın her yıl gerçekleştirdiği En Başarılı Yönetim Yüksek Lisans Programları sıralaması açıklandı. Global sonuçlara göre CEMS Master's in International Management (CEMS MIM - Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programı) son 3 yılı kapsayan sıralamada 1'inci oldu ve 8 kategorideki performansında artış gözlendi.

İşletme okulları ve çokuluslu şirketlerin dünya ölçeğinde stratejik ittifakı CEMS (Community of European Management Schools-Avrupa İşletme Okulları ve Uluslararası Şirketler Birliği) tarafından yürütülen Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programı (MIM), bu yıl da Financial Times'ın En Başarılı Yönetim Yüksek Lisans Programları sıralamasına damgasını vurdu. Türkiye'de sadece Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü tarafından yürütülen CEMS MIM programı, öğrencilere ayrıcalıklı bir uluslararası kariyer fırsatı sunmaya devam ettiğini kanıtladı.

Türkiye'den toplam 41 öğrenci aldı

Şimdiye kadar Türkiye'den toplam 41 öğrencinin Koç Üniversitesi CEMS MIM programına katıldığını ve 32 yabancı öğrencinin 2010-2011 ve 2011-2012 dönemlerinde Koç Üniversitesi'nde bir dönem eğitim görmekte olduğunu belirten İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Zeynep Gürhan Canlı, Financial Times'ın 2011 araştırma sonuçlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"CEMS, öğrencilerini eğitimleri henüz devam ederken global şirketlerle tanıştırmasıyla klasik işletme ve yönetim yüksek lisans programlarından farklılaşıyor. CEMS ağına dâhil olan uluslararası lider şirketler, ittifakın stratejik ortakları olarak CEMS MIM programını destekliyor. Şirketler CEMS ittifakında, CEMS ağının stratejik hedeflerinin belirlenerek yönetilmesinde katkıda bulundukları gibi; öğrencilerin ders içi öğrenme deneyimlerinin zenginleştirilmesini ve CEMS MIM programından mezuniyet sonrasında şirketlerine istihdam edilmelerine fırsat veriyor. CEMS MIM programı, öğrencilerinin mezuniyet öncesi veya mezuniyetten sonraki ilk üç ayda %99'unun istihdam edilmesiyle de dünya çapında ciddi bir başarıya imza atmış bulunuyor. Financial Times sıralamasında yıllardır gösterdiği başarı da tüm bu çalışmaların bir meyvesidir ve programın başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor. Dolayısıyla CEMS'in bu prestijli ve global çapta lider programının ülkemizde temsili için seçilmiş tek kurum olmaktan büyük bir gurur duymakta ve programın ülkemizde en iyi şekilde temsil edilmesi için çalışmaktayız."

Üç yıldır zirvede

Financial Times'ın her yıl düzenlediği Master's in Management (En Başarılı Yönetim Yüksek Lisans Programları) sıralaması'nda CEMS MIM, son üç yılı kapsayan sıralamada elde ettiği 1'incilikle istikrarlı başarısını kanıtladı. 2009-2011 yıllarını kapsayan sıralamada CEMS MIM, sırasıyla 1, 2 ve 2'nci olarak yer aldı. 

CEMS üyesi 8 okulun programları ilk 25 ve genel sıralamada da 17'de yer alırken; CEMS MIM, Financial Times Master's in Management global sıralamasında 2'nci oldu. CEMS'e üye başarılı okullar arasında University of St Gallen (2011'de 1'inci), HEC Paris (4'üncü), Rotterdam School of Management (10'uncu) ve ESADE Business School (12'nci) yer aldı.

Böylece CEMS MIM bir kez daha uluslararası sonuçlar doğrultusunda (uluslararası öğretim üyesi, öğrenci ve kurul, mezunların global çapta kariyer yolculukları ve uluslararası ders deneyimi) 1 numaralı program olduğunu kanıtladı. Program, sıralamanın yapılmaya başlandığı 2005 yılından bu yana hep ilk 3'te kalmayı başardı.

8 kategoride başarı performansı arttı

2010 sıralamasına kıyasla CEMS MIM 8 kategoride daha iyi sonuçlar elde etti. Bu kategorilerin arasında Başarılan Hedefler ve Kariyer Sıralaması da bulunuyor. Ayrıca CEMS MIM, dünya çapında Uluslararası Öğretim Üyesi kategorisinde 1'inci, Uluslararası Ders Deneyimi ile Uluslararası Öğrenci kategorisinde 3'üncü ve Mezunların Global Çapta Kariyer Yolculukları kategorisinde ise 5'inci oldu.

Önde gelen işletme okulları ve uluslararası şirketlerden oluşan global bir birlik olan CEMS, 'Master's in International Management' (CEMS MIM-Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programı) işletme derecesini sunuyor. Akademik mükemmeliyet ile iş dünyasından tecrübeleri birleştirmeyi hedefleyen CEMS üyeleri, yüksek kalitede uluslararası bir anlayışla yüksek lisans öğrencilerine ülkelerarası bir deneyim sağlıyor.

CEMS olarak adlandırılan Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans Programı'na Aralık 2009'da dâhil olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu programı Türkiye'de veren tek kurum.

Bu konularda ilginizi çekebilir