Garanti, İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'ne katıldı

Garanti Bankası, 5 milyon euro ile katıldığı İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'nde yer alan ilk ve tek özel Türk bankası oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası, İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'ne katıldı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, KOBİ'lerin finansmana erişiminin desteklenmesi amacıyla kurulan, danışmanlığını Avrupa Yatırım Fonu'nun (EIF) yaptığı fonların fonu İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'ne (İstanbul Venture Capital Initiative - iVCi) ortak oldu.

Garanti, 5 milyon euro ile katıldığı İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'nde yer alan ilk ve tek özel Türk bankası olurken, Girişim, Türkiye'de risk sermayesi sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan bir fon olma özelliği taşıyor.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, son birkaç yılda gördükleri hızlı büyüme ortamında bile, risk sermayesinin, Türkiye'de hala göreli olarak daha az kullanılan bir varlık tipi olmaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak, KOBİ'lerin her anlamda desteklenmesi konusunda uzun zamandır öncülüğümüzü sürdürüyoruz. İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'ne katılımımız sayesinde, sadece Türkiye'nin önde gelen kurumsal yatırımcılarından biri olmakla kalmayacak, aynı zamanda ülkemiz için son derece faydalı işler yapan bir oluşumun ana ortaklarından biri olacağız. KOBİ'lere katkı sağlayacak bu girişimi desteklemekten gurur duyuyoruz."

Avrupa Yatırım Fonu Başkanı Richard Pelly ise, Garanti Bankası'nın, bölgede örnek gösterilen bir finans kurumu olduğunu, bankanın İstanbul Risk Sermayesi Girişimi'ne katılımının, programın kalitesine önemli katkılar yapacağını belirtti.

Garanti'yi uzun zamandır tanıdıklarını ifade eden Pelly, bu ortaklığın, gelecekteki başarılı ortak girişimlerin ilk adımı olacağına inandığını kaydetti.