Garanti, yeni 'altın fon' seçeneği sunuyor

Halka arz yöntemiyle bugün satışa çıkarılan fon, 8 Mart Perşembe gününe kadar satışta tutulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 24. Alt Fonunu bugün halka arz ile satışa çıkardı.

Garanti Bankasından yapılan açıklamaya göre, banka yatırımcılara, altının yükselişinden getiri elde etme olanağı sağlayan, yüzde 100 anapara koruma amaçlı yeni bir fon seçeneği sunuyor.

Halka arz yöntemiyle bugün satışa çıkarılan bankanın B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 24. Alt Fonu, 8 Mart Perşembe gününe kadar satışta tutulacak.

Yatırımcılar, vade sonuna kadar fonda kalmaları durumunda, altının dolar/ons cinsinden fiyatında yüzde 30'luk bariyer seviyesine kadar oluşabilecek yükselişten, katılım oranı ölçüsünde getiri elde etme imkanı bulacak. Vade sonunda altın değer kaybetse bile anaparaları koruma altında olacak.

Vadesi 20 Şubat 2013 tarihinde sona erecek fonun, minimum giriş tutarı 1000 TL olacak. Vade sonunu beklemek istemeyen yatırımcılara, ayda 2 kez fondan çıkış imkanı sunulacak. Ara dönem çıkışlar, o anki piyasa fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek, herhangi bir erken çıkış komisyonu alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, "Müşterilerimizin özellikle vade sonunda anapara koruması sağlayan ürünlere yönelik ilgisi gittikçe artıyor. Tasarladığımız alternatif fon seçeneklerinin de bu ilginin artışına çok önemli bir katkısı var. Önümüzdeki dönemde, altının olası yükselişinden faydalanarak getiri elde etmeyi hedefleyen yatırımcılara yepyeni bir fon sunduk. Garanti Bankası olarak, müşterilerimizin birikimini en iyi şekilde değerlendirmesi için ürün yelpazemizi daha da zenginleştirmeye devam edeceği" ifadesini kullandı.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir