Garanti'nin 'Trink'i 1 milyona ulaştı

Türkiye'de temassız ödeme uygulaması kullanan 2 milyon kişinin yarısını Trink kullanıcılarının oluşturduğu belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası'nın, bozuk parayı da ödeme sistemlerine dahil etmek için Avrupa'da bir ilk olarak sunduğu temassız ödeme uygulaması "Trink"in kullanıcı sayısı 1 milyona ulaştı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de temassız ödeme uygulaması kullanan 2 milyon kişinin yarısını Trink kullanıcılarının oluşturduğu belirtildi.

Uygulama kapsamında kullanılan 35 bin adet temassız POS cihazından 13 bininin de Garanti Bankası bünyesinde bulunduğu kaydedildi.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde şunları ifade etti:

"Ödeme Sistemleri, kayıt dışı ekonomiyi önleme, enflasyon ve işsizlikle mücadelede çok önemli bir araç. Nakitsiz toplumu oluşturmak için 2023 yılını hedefledik. Amacımıza ulaşmak için sadece yüksek tutarlı ödemelerde kart kullanımına teşvik etmek yeterli değil. Bu nedenle günlük harcamalarda gözükmeyen fakat toplu olarak ciddi bir ekonomik hacme ulaşan bozuk para kullanımını da ödeme sistemlerine dahil etmek çok önemli.

Öncülüğünü yaptığımız Trink uygulamasıyla, temassız kartlarda birçok ülkeden ilerideyiz. Otobüsler, otoparklar, gazete bayileri gibi bozuk parayla ödeme yaptığımız birçok yer, temassız ödeme çözümü Trink sayesinde ödeme sistemleri ağına dahil edildi. Bugün 1 milyon tüketici, bozuk para yerine Trink kullanıyor. Temassız ödeme uygulamasının daha da yaygınlaşması gerekiyor. Sektör bütününde tüketicilerin hayatını kolaylaştıran, kullanımı basit teknolojik ürünler üretilmesi ve yapılacak yatırımlarla, temassız POS'ların yaygınlaştırmasına devam etmeliyiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir