Garipoğlu hakkında yakalama kararı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - İş adamı Hayyam Garipoğlu hakkında "Sümerbank'ın zarara uğratılması"na ilişkin davada, yakalama kararı çıkartıldı.

Sümerbank'ın zarara uğratılmasına ilişkin davada, haklarında kurulan hüküm Yargıtay tarafından bozulan bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cem Feridun Yeşil, Ali Resul Ergeç, Metin Berk ve Cengiz Biçer katıldı. Sanık Hayyam Garipoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Hayyam Garipoğlu'nun avukatı, müvekkilinin rahatsız olduğu için rapor aldığını ve duruşmaya katılamadığını belirtti.

Diğer sanık avukatları da dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesi talep etti.

Mahkeme Başkanı Sevil Tosun, sanık Hayyam Garipoğlu'nun, duruşmalara katılmadığını ve her celse aynı yönde rapor sunarak mazeret bildirdiğini ifade ederek, bu duruşmada mahkemeye sunduğu mazeretin reddedildiğini açıkladı.

Başkan Tosun, sanık Hayyam Garipoğlu'nun duruşmalardan kaçtığı izlenimi uyandırdığı ve avukatı tarafından sunulan mazeretlerin inandırıcı olmadığı anlaşıldığından sanık hakkında yakalama emri düzenlenmesine karar verildiğini bildirdi.

Yeniden bilirkişi incelemesi talebini de reddeden Tosun, taraflara esasa yönelik iddialarını hazırlamak üzere süre vererek, duruşmayı erteledi.