Gasp yalanını jandarma ortaya çıkardı

Antalya'da bir sigara dağıtım şirketine ait aracın yakılıp, sürücüsünün el ve ayakları bağlanarak ormanlık alana atılması olayı jandarma tarafından aydınlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen olayla sürücü Uğur B.'nin borçları nedeniyle kayınpederi ve arkadaşıyla aracı gasp edilmiş gibi gösterip yaktığı belirlendi. Araçtan bir miktar para ve sigara da alan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Olayı araştıran jandarma, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olay günü sigara dağıtım aracının peşinde bir otomobil olduğunu belirleyen ekipler, aracın Uğur B.'nin arkadaşı E.D.'ye ait olduğunu tespit etti.

400 karton sigara

Sarılar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan E.D. önce olay hakkında bilgisi olmadığını öne sürdü. Araca ait kamera görüntüleri izletilen E.D., olayı Uğur B. ve onun kayınpederi M.K. ile birlikte planladıklarını itiraf etti.

Bunun üzerine Uğur B. ve M.K. de gözaltına alındı. E.D.'nin evinde yapılan aramada 400 karton sigara bulundu. M.K.'nin evinde ise sigara aracından alındığı belirlenen bir miktar para ele geçirildi.

Jandarma, Uğur B.'nin piyasaya yüklü miktarda borcu olduğunu, borçları ödeyemeyince de böyle bir eylem planladığını belirledi.

Jandarma olay gecesi, Uğur B., E.D. ve M.K.'nin Oymapınar'a götürüp içindeki bir miktar sigara ve parayı aldıktan sonra aracı yaktığını, aracı kaçırılmış gibi göstermek için de Uğur B.'nin el ve ayaklarının bağlanıp ormanlık alana bırakıldığını tespit etti.

Şüphelilerin, araçta paraların bulunduğu kasayı kırıp içini boşalttıktan sonra Manavgat Irmağı'na attığı belirtildi. Jandarma kasayı dalgıç yardımıyla çıkarttı.

Sigara dağıtım aracı yakıldıSigara dağıtım aracı yakıldı