Gazeteciler, Şık ve Şener'e Kadıköy’den destek verdi

Şener Ve Şık’a açılan davanın görüşüldüğü Kadıköy adliyesi önündeki yürüyüşe birçok gazeteci katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazeteciler Ahmet Şık ile Ertuğrul Mavioğlu hakkında, ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçundan açılan davanın Kadıköy Adliyesindeki duruşması öncesinde yürüyüş düzenlendi.

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde ''Yansak da dokunacağız'' pankartı arkasında toplanan gazeteciler, ''Şiirden, kitaptan bomba olmaz Başbakan'', ''Ahmet, Nedim onurumuzdur'' şeklinde sloganlar atarak, Bahariye'deki adliye binasına kadar yürüdüler.

Yürüyüşü gerçekleştiren gazeteciler adına basın açıklamasını okuyan Can Dündar, ''İleri demokrasi'' diye ifade edilen bir ülkede yaşanıldığını belirterek, 57'den fazla gazetecinin tutuklu olarak cezaevinde yattığını, 4 binden fazla gazetecinin de davasının sürdüğünü söyledi. Şık ile Mavioğlu'nun kontrgerilla ve Ergenekon'u anlatan kitapları nedeniyle yargılandıklarını dile getiren Dündar, eserin iki yazarından biri olan Mavioğlu'nun yanlarında olduğunu, diğer yazar Ahmet Şık'ın ise ''Bu kitaplarda deşifre ettiği Ergenekon örgütüne üye olmak'' iddiasıyla 6 Marttan bu yana cezaevinde bulunduğunu anımsattı.

Gerçeklerin aydınlatılmasını istediklerini, gerçek kişilerin gerçek suçları nedeniyle yargılanmasını beklediklerini de ifade eden Dündar, herkese eşit mesafede duran bir adalet istediklerini ve ''yansalar da dokunacaklarını'' söyledi.

Yürüyüşe, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir