Gebze doğalgaz santraline 700 milyon dolarlık finansman

Unit Grubu 4 bankadan sağlanan krediyi ilk üç yılı geri ödemesiz, 14 yıl vadeli ödeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Unit Grubu'nun 865 MW'lık olması planlanan Gebze Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için dört banka tarafından toplam 700 milyon dolar finansman sağlandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Unit Holding iştiraklerinden Unit Investment NV'nin yüzde 60, İtalyan Ansaldo Energia'nın yüzde 40 ortaklığıyla kurulan Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin 865 MW güce sahip olmasını planladığı Gebze Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin finansmanı Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası tarafından 175'er milyon dolarlık paylarla karşılandı. Kredi, ilk 3 yılı geri ödemesiz 14 yıl vadeli olarak sağlandı.

1 milyar dolarlık projenin 2013 yılı sonunda ticari işletmeye alınması, ulusal şebekeye ve İstanbul metropolü başta olmak üzere civardaki yoğun yerleşim yerlerine ve endüstriyel kuruluşlara elektrik sağlaması planlanıyor. Ansaldo Energia tarafından Gebze Dilovası Organize Sanayi Bölgesi İMES'de inşa edilecek santralin yüzde 57,9 verimlilikle çalışması ve inşa süresi boyunca en az 800 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

İnşaat süresi 30 ay olarak belirlenen ve 160 bin metrekarelik alana yayılacak tesisin 13 Ocak 2014 tarihinde açılışının yapılması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir