Geely 2015'te 2 milyon otomobil satmayı hedefliyor

Çin'de ilk 10 üretici şirket arasına giren Geely, Volvo'yu da aldıktan sonra hem imaj hem de teknolojik olarak ilerlemeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA- Çin üretimi ve markası olan Geely otomobillerinin Türkiye distribitörü Anadolu Araçlar Ticaret AŞ Satış ve Marka Müdürü Ayhan Apak, Geely otomobillerinin 2015 yılında 2 milyon adet otomobil üretmeyi ve satmayı hedeflediğini bildirdi.

Geely Otomobili, Antalya Bayisi Kırmızıtaş Grubu tarafından Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. Geely'nin Türkiye Distribitörü Anadolu Araçlar Ticaret AŞ Satış ve Marka Müdürü Ayhan Apak yaptığı konuşmada Anadolu Grubu'nda Lada, Isuzu, Kia gibi otomobil markaları bulunduğunu, Isuzu'nun üretiminin Türkiye'de yapıldığını belirten Apak, Lada markasının da Türkiye'de tüm servisleriyle Türk tüketicisinin hizmetinde olduğunu söyledi.

Çin otomobili olan Geely'i bir yıldır ithal ettiklerini, bu nedenle tüketicinin kafasında Çin malı olduğu için bazı sorular olabileceğini belirterek, bu soruları aydınlatmayı amaçladıklarını bildirdi. Bir yıl olmasına rağmen, Geely marka otomobillerin Türk tüketicisi tarafından uygun fiyat ve üstün performansı nedeniyle beğenildiğini anlatan Apak, şöyle konuştu:

"Geely yeni bir marka ve Çin üretimi olduğu için kafanızda sorular olabilir. Bunları gidermeye çalışıyoruz, Geely firması, Çin'de özel sektörde en büyük otomotiv devi. 1997 yılında kurulmuş, 2001 yılında da satışa başlamış ve kısa sürede Çin'in en büyük otomotiv devi olmayı başarmış. Çin otomotiv sektöründe son 50 yılda hızla büyüyen firma. Geely Çin'de ilk 10 üretici şirket arasına girdi. 2010 yılı içinde güvenli ve teknolojik açıdan dünya sıralamasında olan Volvo markasını da satın alarak yoluna devam ediyor. Volvo'yu 1.8 milyar dolara satın alarak markamızın güçlenmesine, hem imaj, hem de teknoloji açısından önümüzdeki günlerde büyük katkı sağlayacak. Geely 2013 yılında 1,5 milyon adet, 2015 yılında ise 2 milyon adet otomobil üretmeyi ve satmayı hedefliyor. Çin'in otomotiv devi şirketi Geely, 2015 yılında tek marka ve tek üründe 2 milyon adet otomobil üretmeyi hedefliyor."

Geely otomobil şirketinin çok iyi Ar-Ge merkezi olduğunu, burada yapılan test edilen otomobillerin dünyada akredite olmuş laboratuvarlarda da test edildiğini belirten Apak, "Geely otomobilleri hem teknolojik, hem de yedek parça ve satış sonrası servis hizmetleriyle Türkiye'de otomotiv sektöründe önemli pazar payına ulaşacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir