”Gelecek tarihsiz inşa edilemez”

Başbakan Erdoğan, Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen törende konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihi mirasına sahip çıkamayanlar, tarihlerini bilmeyen, öğrenmeyenler, öğretmeyenler asla gelecek inşa edemezler, geleceği tasarlayamazlar" dedi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her medeniyetin, kendini ayakta tutan dinamik güçleri olduğunu, Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere kurulan devlet ve medeniyetlerin, temel dinamiğinin ise sevgi, barış ve dayanışma olduğunu söyledi.

Bugünkü millet şuurunu, sağlam sosyal dokuyu, diğer milletlerden ve ülkelerden farklı yardımlaşma ve dayanışma kültürünü büyük oranda vakıf medeniyetine borçlu olduğumuzu belirten Erdoğan, "Dikkat edersek, vakıflar sadece sağlık alanında,yoksullara yardım, kentleri imar etme noktasında faaliyet göstermediler, göçmen kuşlara sahip çıkan, bütün hayvanlara sahip çıkan vakıflardan, yolda kalanları doyuranlara, şehrin su ihtiyacını karşılayan vakıflara, öğrenci okutan vakıflara kadar günlük yaşamın hemen her alanına hizmet götüren götüren bir vakıf anlayışımız bulunuyor" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini, "Bir yandan tarihi mirasımıza sahip çıkmak, onları yaşatmak, bir yandan da çocuklarımıza aktarmakla yükümlüyüz. Vakıf eserlerini, vakıf kültürünü bu açıdan son derece önemsiyoruz. Bu eserleri geleceğe taşımak için hükümet olarak üzerimize düşen her görevi yapacağımız ifade etmek istiyorum" diye sürdürdü.

"Bunun için mi bu kadar telaş ettiniz"

Başbakan Erdoğan törende konuşma yaptığı sırada bir vatandaş, elinde dilekçeyle Başbakan ile görüşmek istediğini belirterek, bağırmaya başladı. Başbakanla görüşmek isteyen kişi, korumalar tarafından dışarı çıkarıldı. Erdoğan daha sonra gazetecilerin "Bir vatandaş size dilekçesini ulaştıramamış galiba, görüştünüz mü ya da görüşecek misiniz?" sorusu üzerine, "Dilekçesini aldım, okudum. Şu anda sadece görüşme talebi var" dedi.  Erdoğan, "Görüşecek misiniz?" şeklindeki soru üzerine de, "Görüşürüm, neden görüşmeyeyim. Bunun için mi bu kadar telaş ettiniz" karşılığını verdi.