Genel Kurul'da AKP'li vekilleri saydı:17

Oğan, Genel Kurul'da bütçe görüşmelerine ilginin az olduğundan yakınarak, "Değerli muhalefet milletvekilleri ve Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarında oturan 17 adet değerli milletvekili" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, piyasada satılan ürünlerin 5'de 2 oranında kısmının kaçak olduğunu belirterek, Gümrük ve Ticaret Bakanı'na da, "Meclis'ten çıkın Kızılay'a doğru gidin Sayın Bakan her şeyin kaçağını Kızılay'ın göbeğinde bulabilirsiniz" dedi. 
 
Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor. 
 
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzmir'de sahnelenen bir oyundan bahsederek, "Mahkeme Palto oyununu halkı askerlikten soğutmak olarak yorumlamış. Bu da 'Al sana bir kaya nerene dayarsan daya' misali yani oyunun yasaklanması ayrı bir vahamet. Bir sanat eserini bu ithamla onu sergileyenlere hapis cezası veriliyorsa ben Kültür Bakanı olsam gerçekten istifa ederdim. Yargılanan Gogol'dur tam tersine" dedi. 
 
Yalancı çoban gibisiniz
MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz da, "Amerika'dan fındık, Şili'den elma, Bulgaristan'dan nar, Çin'den sarımsak ve fasulye, İran'dan karpuz ve lahana, İspanya'dan marul ithal edildiği bir ortamda Türk tarımının geliştiğini nasıl söyleyebilirsiniz. Sayın Bakan kusura bakmayın ama tırnak içinde söylüyorum, siyaseten yalancı çoban gibi geziyorsunuz ortalıkta sadece kepeneğiniz eksik" diye konuştu. 
 
Her şeyin kaçağını Kızılay'ın göbeğinde bulabilirsiniz
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da, "Değerli muhalefet milletvekilleri ve Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarında oturan 17 adet değerli milletvekili" diyerek söze başladı. 
Elindeki kimlik kartı fotokopilerini gösteren Oğan, "Bir şey göstermek istiyorum. Şu gördüğünüz Ulaştırma Bakanlığımızın kimlik kartı üzerinde Türk bayrağı var. Önceki uygulamadaki kimlik kartının üzerinde Türk bayrağı var. Bunu da yeni sitelerine koydukları ve yeni kimlik kartında Türk bayrağı kalkmış. Türk bayrağından niye rahatsızsınız?" diye konuştu. 
Piyasada satılan ürünlerin 5'de 2 oranında kısmının kaçak olduğunu kaydeden Oğan, "Meclis'ten çıkın Kızılay'a doğru gidin Sayın Bakan her şeyin kaçağını Kızılay'ın göbeğinde bulabilirsiniz" dedi. 
 
Elitaş ile Sakık tartışması tatlıya bağlandı
Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık arasındaki tartışma tatlıya bağlandı. Meclis Genel Kurulu'nda birkaç gün önce "başsağlığı" mesajı nedeniyle tartışan Elitaş ve Sakık, Genel Kurul Salonu'nda tokalaşarak bir süre ayaküstü sohbet etti.