Genelkurmay Başkanı'nı istifaya çağırdı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak indirme olayından sonra MHP'liler bugünkü grup toplantısına çok sayıda bayrakla geldi. Türk halkına "Artık tehlikeyi görün" diyen Bahçeli, Genelkurmay Başkanı'nı da istifaya çağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin gündeminde Diyarbakır Lice'de kışla içindeki direkteki Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayı vardı. "Bayrağımız güpe gündüz indirilen sancağımızdır. Sancak düşerse vatan da düşer" diyen Bahçeli, "Bayrak direğine tırmanan densizin alnından vurulması haktır, hukuktur" ifadelerini kullandı. Genelkurmay'ın provakasyona gelinmemeli şeklindeki açıklamalarını ise sert dille eleştirdi. "Bayrak inerse çözüm olacak öyle mi, batsın çözüm süreci" diyen Bahçeli, Türk halkına "Artık tehlikeyi görün" çağrısında bulundu.

Genelkurmay başkanını ise istifaya çağıran Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Hava sahamızın güvenliği kimdedir? Bi haber komutanlar silah çeken terörist olunca ne yapacaklardır. Pısırıklığı, pasifliği devam mı ettireceklerdir. Genelkurmay başkanı istifa edecek kadar onurlu olmayı deneyecekler midir?

MHP lideri grup toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye vatanı çok tehlikeli bir sürecin içindedir. Bölücülük çok kontrolsüz bir şekilde yayılmaktadır. Hükümetin tavizkar tutumu PKK'yı yüreklendirmektedir. Süreç ihaneti Türk milletinin varlığını tartışmaya açmıştır.

Bayrağımız güpe gündüz indirilen sancağımızdır. Sancak düşerse vatan da düşer. Bayrağını muhafaza edemeyenler hava sahamızın güvenliğini nasıl sağlayacaktır. Bayrağı koruyamayan komutan silah çeken teröriste ne yapacaktır?

Diyarbakır'da görev yapan 2. Hava Kuvvet Komutanı ile Genelkurmay Başkanı istifa edecek kadar erdemli ve onurlu olmayı deneyecekler midir?

TÜBİTAK'ın "montaj" kararını değerlendirdi

TÜBİTAK'ın Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin "montaj"  raporuna da değindi. TÜBİTAK'ı ahlaksızlığın izlerini silmeye çalışmakla suçlayan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Gerçekler elbet bir gün mahkemede ortaya çıkacak"

TÜBİTAK gibi bir kurumun ahlaksızlığın izlerini silmeye mahkum edilmesi büyük bir ayıptır. Yerlerden toplanarak görevlendirilmiş AK Partili memurlar ülkemize yazık etmişlerdir. Rüşvet hattının nöbetçileri temizlik işine soyunmuşlar ve menfaat uğruna doğruları satmışlardır. İnternete düşen konuşmaları aklamaya çalışanlar, varsa vicdanlarını başbakanın kullanıma devretmişlerdir. Son hamleyi TÜBİTAK yapmıştır. Başbakan parlak zekalı oğluyla konuşmasını montaj diyerek kıyamet koparmıştı.
Telefonda konuştuğu gazeteci arkadaşı özür dilemiştir. Gerçekler elbet bir gün mahkemede ortaya çıkacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir