Genelkurmay hakkında suç duyurusu

Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu, Aydın Engin, Baskın Oran, Cengiz Aktar ve Gencay Gürsoy "iki dil" açıklamasıyla ilgili Genelkurmay hakkında suç duyurusunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Genelkurmay'ın internet sitesinde yerel yönetimlerde 'iki dilin' kullanılması tartışmalarına ilşkin yayınlanan 'basın açıklaması' ile ilgili olarak bugün suç duyurusunda bulunuldu. Aynı konuda 'Biz de Genelkurmay'ı Uyarıyoruz başlıklı yaygın bir imza kampanyası başlatıldı.

Söz konusu eylemin Askerî Ceza Kanunu Md. 148/C ve E'ye göre cezalandırılması istemiyle, Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu, Aydın Engin, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Cengiz Algan ve Gencay Gürsoy'un imzalarıyla bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Genelkurmay Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

"Biz de Genelkurmay'ı Uyarıyoruz" başlıklı imza metni şöyle:

 "Ülkemizde askerî darbe ve muhtıra için 27 Mayıs'tan beri tercih edilen Cuma günü (17 Aralık 2010), Genelkurmay internet sitesinde "basın açıklaması" adı altında yine emredici görüşlere rastlanmıştır.

Yerel yönetimlerin Kürtçeyi resmî dilin yanı sıra ikinci bir dil olarak kullanma tartışmaları siyaset düzleminde sürmektedir. Bu tarihini şaşırmış (anakronik) askerî müdahale, TBMM'nin yetkilerini gasp için talihsiz bir çaba, umutsuz bir meydan okuma girişiminden ibarettir. Türkiye 28 Şubat ve 27 Nisan gibi askerî disiplinsizlikleri ve suçları çoktan tarihe gömmüştür.

Siyaset, dil veya edebiyatla uğraşmak Genelkurmay'ın üzerine vazife değildir. Bu devlet kurumunun tek vazifesi, Hükümet ve TBMM'nin talimatları doğrultusunda ülkemizi yurt dışına karşı savunmaktan ibarettir."

Metnin ilk imzacıları: Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu, Aydın Engin, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Cengiz Alğan, Gencay Gürsoy, Ümit Kardaş

 

Bu konularda ilginizi çekebilir