Genelkurmay sınır birliklerinin kapılarını açtı

Basın mensupları, ilk olarak Siirt'in Eruh ilçesi Bayırdüzü mevkindeki 3. Komando Tugayı 2. Taburu Üs Bölgesi'ni ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERUH - Genelkurmay Başkanlığı, sınır birliklerinin kapılarını Kurban Bayramı öncesi basın mensuplarına açtı.

Basın mensupları, ilk olarak Siirt'in Eruh ilçesi Bayırdüzü mevkindeki 3. Komando Tugayı 2. Taburu Üs Bölgesi'ni ziyaret etti.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Eruh'un kritik durumu nedeniyle üs bölgesinin buraya konuşlandığını, taburun tüm görevlere bu üs bölgesinden çıktığını söyledi. 

"Kahraman bir tugayın komutanı olmaktan gururluyum" diyen Tuğgeneral Ayaş, askerlerinin silah ve teçhizatının mükemmel seviyede olduğunu, her türlü sosyal tesisin bulunduğunu belirtti.

Komando tugaylarının profesyonelleşmesi kapsamında 2010'a kadar uzmanlaşacağını belirten Tuğgeneral Ayaş, personelin konaklaması için misafirhane ve lojman yapımlarının da sürdüğünü anlattı.

Eruh'un hain terör örgütünün eylemlerini başlattığı yer olması bakımından önem taşıdığını vurgulayan Tuğgeneral Ayaş, Yazlıca Dağları ve Yassıdağ'ın, Şırnak ile Eruh arasındaki sınırı oluşturması bakımından da kritik önem taşıdığını kaydetti.

Daha sonra, 2 gündür arazide bulunan 4. Komando Kolu görev dönüşü basına tanıtıldı.

Basın turunda, Eruh'tan Şırnak'taki Küpeli Dağı bölgesine geçildi.

Küpeli Dağı'nın, kuzeydoğu ucunda konuşlu bulunan piyade taburunu gezen basın mensuplarına burada görev yapan askerlerin görevleri ve günlük yaşantıları anlatıldı.