Gerçek nedeni araştırıyoruz

Erdoğan Bayraktar, Filyos çayı üzerinde çöken köprü için; "savcı tarafından soruşturma başlatıldı. Devlet olarak, hükümet olarak gereğini yapacağız. Gerçek çökme sebebi nedir, bulacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Zonguldak Çaycuma'da Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesiyle ilgili, gerekli incelemelerin yapıldığını belirterek, "Savcı tarafından da soruşturma başlatıldı. Devlet olarak, hükümet olarak gereğini yapacağız. Gerçek çökme sebebi nedir, onu da araştırıyoruz" dedi. Bakan Bayraktar, "Türkiye-AB İklim İşbirliği: Fırsatlar, Faydalar ve Zorluklar" başlıklı seminer kapsamında düzenlenen basın toplantısında Çaycuma'da Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesine ilişkin bir soru üzerine, köprünün çöktükten hemen sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ın olay mahalline gittiğini, kendisinin de iki gün sonra olay yerinde olduğunu söyledi.

Bayraktar, dün de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun olay mahallinde bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Gerekli incelemeler yapılıyor, vali gerekli incelemeleri yapıyor. Köprü, 1951 yılında yapılmış, 61 yıllık bir köprü. Almanlar tarafından yapılmış. Ayakları ahşap ayak. Filyos, yaklaşık 17 bin kilometrekare bir alanın sularını toplayan bir çay. Belki yanlış olacak ama bin metreküp/saniye kadar yükselmiş burada. Durum inceleniyor ve 250 kişi orada çalışmalara devam ediyor. Zaten savcı tarafından da soruşturma başlatıldı. Devlet olarak, hükümet olarak gereğini yapacağız. Gerçek çökme sebebi nedir, onu da

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir