Gezi Parkı'na karanfil bıraktılar

Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve ölenler için Taksim'de karanfilli eylem düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Taksim Dayanışması adına bir grup, Gezi Parkı'na karanfil bıraktı. 

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine gruplar, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.  Çeşitli sloganlar atan eylemciler ellerinde Türk bayrağı ve Taksim Dayanışması flaması taşıyor. 

Taksim Dayanışması'ndan bir grubun, meydandaki merdivenlerden çıkarak, Gezi Parkı'na girişlerine izin verildi. Grup, Gezi Parkı'nın Divan Oteli girişine kadar yürüdü ve buraya olaylarda hayatını kaybedenler anısına kırmızı karanfil bıraktı. Grup, daha sonra Gezi Parkı'ndan çıkarıldı. 

Eylemciler de Taksim Meydanı'nda yere konulan olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının üzerine karanfiller bıraktı. 

Taksim Dayanışması adına da bir basın açıklaması yapıldı.

 Gelin ile damat da geldi
Bu arada Taksim Meydanı'na gelen bir gelin ile damat dikkati çekti. Başında baret bulunan damat Barış Demirci ile gelin Derya Bayrak, daha önce Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarını, bugün de Sarıyer'de evlendiklerini  belirterek, balayına da eylemler sona erince gideceklerini ifade ettiler. Çift, Gezi Parkı merdivenlerine gelerek, buraya karanfil bıraktı. 

Bir kadın da gelinin çiçeğini kaparak, polislerin bulunduğu bölgeye attı. 

Polis, eylemcileri dağılmaları konusunda uyardı
Taksim Meydanı'na BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve CHP İstanbul İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve sanatçı Leman Sam'ın da geldiği görüldü. 

Bu arada, bir grup da AKM önündeki  Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) önünde "duran adam" eylemi gerçekleştiriyor. 

Eylemcilerin bir Brezilya bayrağı açtığı görüldü. 

Emniyet güçleri, "Size verilen süre doldu. Basın açıklamasını yaptınız. Bundan sonraki eylemleriniz kanuna aykırı, lütfen dağılın" diyerek eylemcileri uyarıyor.