Gıdada yenilikçi fikirler aranıyor

EİB tarafından gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek "Gıda Ar-Ge Proje Pazarı" ile sektörün ihracatta yeni açılımlar yapması hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla "Gıda Ar-Ge Proje Pazarı" adıyla düzenlenen proje yarışması, sektörün ihracatta yeni açılımlar yapma hedefiyle bu yıl üçüncü kez yapılacak.  

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, EİB'in gıda sektöründe tüm paydaşları bir araya getiren "Gıda Ar-Ge Proje Pazarı" bu yıl üçüncü kez düzenlenecek.  

Gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek ve bu sayede yenilikçi ürünlerle gıda ihracatında yeni açılımlar yapma hedefiyle düzenlenen etkinlikte, proje başvuruları alınmaya başlandı.  

Üniversitelerin ilgili fakülte, bölüm ve araştırma merkezlerindeki öğrenci ve akademisyenlerin katılımına açık olarak düzenlenen proje yarışmasında başvurular 15 Mart'ta sona erecek. 

Ambalaj ve paketleme ile her türlü yeni gıda ürünü fikri, gıda güvenliği, gıda işlemede yeni teknikler ve organik gıda, biyoteknoloji, tarım ekonomisi konularında projelere açık olarak düzenlenen yarışma, 25 kişilik bir kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda 21 Nisan'da yapılacak ödül töreniyle sonuçlanacak.  

"İhracat hedefleri için yenilikçi ürünlere ihtiyacımız var"  

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ve Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Birol Celep de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmada yenilikçi fikirlerin önemine işaret etti.  

Gıda sektörü olarak 2023 hedefi içinde 55 milyar dolarlık bir paya sahip olduklarını belirten Celep, "Şu andaki ihracatımız 22,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Sektör olarak ihracatta 2023 yılı hedefine ulaşmak için yenilikçi ve tüketicinin beğeneceği gıda ürünlerini üretip, pazara sunmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir