Global'in konferansı, ABD'li ve Türk yatırımcıları buluşturacak

New York'ta düzenlenecek konferansta şirketler kendilerini tanıtma fırsatı bulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Global Menkul Değerler'in, New York Society of Security Analysts - NYSSA (New York Menkul Kıymet Analistleri Derneği) ve Enclave Capital ile birlikte düzenleyeceği '1. Yıllık Türk Yatırım Konferansı',  Amerikalı yatırımcıları Türk yatırımcılarla buluşturacak.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, bu yıl ilki düzenlenecek konferansın 24 Haziran 2010 tarihinde, New York'ta NYSSA binasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamaya göre konferans, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) kote şirketlerle Amerikalı yatırımcıları tanıştırmak üzere düzenlenecek. Türk şirketlerinin üst düzey yetkililerinin konuşmacı olarak katılacağı konferansta, Türk ekonomisi ve yatırım koşulları hakkında bilgi verilecek, şirketler yapacakları sunumlarla Amerikalı şirketlere kendilerini tanıtacaklar.

Global Menkul Değerler Araştırma ve Uluslararası Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Yiğit'in Türk ekonomisi üzerine bir sunum yapacağı konferansta, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın New York Temsilcisi Alev Günay da genel yatırım ortamı hakkında sunum yaparak, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'deki yatırımlar hakkında bilgilendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emre Yiğit, şunları kaydetti:

"Gelişmiş piyasalarda ekonomik belirsizliklerin devam etmesine rağmen, gelişmekte olan piyasalarda, özellikle Türkiye'de ekonominin, şirketlerin ve yatırımların sağlıklı bir şekilde iyileştiği gözleniyor. Bu konferansla yurt dışı yatırımcıları Türk yatırımcılarla buluşturarak yatırım fırsatlarını tekrar değerlendirme imkanı yaratacağız. Türkiye'deki yatırım fırsatlarının dünyanın önde gelen fonlarına anlatılacağı, fikir alışverişinde bulunulacağı verimli bir konferans gerçekleştireceğimize inanıyorum."

Yiğit, "Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz konferansı her yıl en azından bir defa düzenlemeyi planlıyoruz. 2009 yılı sonundan beri Türk ekonomisi hakkında olumlu düşüncelere sahip olan Global Menkul Değerler, daima Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak adına, menkul kıymet ve şirketlerinin detaylı analisti ve hararetli savunucusu olacaktır" ifadesini kullandı.

Konferansı 11 binin üzerinde üyesi bulunan NYSSA'nın üyeleriyle birlikte Global ve Enclave'in müşterileri izleyebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir