Grev süresince 150 dolar farkla karaborsadan mal temin edildi

BTSO Plastik ve Kauçuk sektörü 21. Komite Başkanı Yeşil, 5 günlük grev süresinde iç piyasada mal bulamayan bazı firmaların taahhüdlerini yerine getirmek için karaborsaya yöneldiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Petkim grevinin bitmesi plastik sektörünü sevindirse de süreçte ciddi kayıplar yaşandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Plastik ve Kauçuk sektörü 21. Komite Başkanı Kağan Yeşil, iç piyasada mal bulamadığı için taahhüdünü yerine getirmek isteyen firmaların karaborsadan ton başına 100-150 dolarlık fiyat farkı ile mal temin etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Yeşil, Petkim’in İzmir Aliağa tesislerinde Petrol-İş Sendikası'na üye bin 850 işçinin 5 gündür devam eden grevinin ardından yapılan toplu iş sözleşmesi sonucunda yeniden işbaşı yapılmasının plastik ve kauçuk sektörünü sevindirdiğini belirtti. Yeşil, “Petkim’deki grevin sona ererek uzlaşmaya varılmış olmasından çalışanlar kadar biz sektör temsilcilerini de memnun etmiştir” dedi. Türkiye plastik ve kauçuk sektörünün 5 günlük grev süresi içerisinde ciddi kayıplar yaşadığına da dikkati çeken Yeşil, “Plastik ve kauçuk sektöründe hizmet eden sanayi kuruluşları olarak yaşanan grevden ciddi şekilde olumsuz etkilendik. Grev sebebiyle sektördeki bazı işyerlerinde üretim durma noktasına geldi. Milyonlarca liralık ihracat ve üretim kaybına sebebiyet veren krizin tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Grevin toplu iş sözleşmesiyle tatlıya bağlanması Petkim çalışanları kadar plastik ve kauçuk sektöründe hizmet veren onbinlerce işveren ve işçiyi de mutlu etmiştir” diye konuştu. 

Yeşil, 5 günlük grev süresinde iç piyasada mal bulamayan bazı firmaların taahhüdlerini yerine getirmek için karaborsaya yöneldiğini vurguladı. “Stoksuz çalışan firmalar iç piyasada mal bulamadığı için fiyatlar bir an da ton başında 100-150 dolar karaborsa oldu. Türkiye’de binlerce üretici olduğunu düşünürsek bu çok ciddi bir rakam” ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir