Gül, trafikte toplumsal duyarlılık istedi

Cunhurbaşkanı Gül, "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında vereceği mesajla trafikte toplumsal duyarlılıkların artırılmasına dikkati çekecek. Cumhurbaşkanı Gül mesajını, ulusal ve yerel televizyonlarda yayımlanacak bir spot filmle vatandaşlara iletecek.

Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce 2008'de başlatılan "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" kapsamında spot filmler çekilerek, toplumsal duyarlılıkların artırılması amaçlanıyor.

Yol kullanıcılarının trafik güvenliği konusunda bilgilendirilip, bilinçlendirilmesine yönelik eğitim, iletişim ve enformasyon çalışmaları kapsamında yıl boyunca ulusal ve bölgesel televizyon kanallarında yayımlanmak üzere TRT tarafından birer dakikalık spot filmler çekiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül de bu kapsamda çekilen spot filmde trafikteki toplumsal duyarlılığın artırılması için televizyonlardan vatandaşlara seslenecek.

Gül'ün himayesinde, trafik konusunda toplumsal bilincin artırılması ve kayıpların azaltılması hedefiyle "Trafikte Dikkat 10 Bin Hayat" isimli bir başka proje de sürdürülüyor.