Gül'den 'akademisyen' çıkışı

11. Cumhurbaşkanı Gül, akademisyenlerin KHK'lar ile ihraç edilmesinin adaletle bağdaşmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile akademisyenlerin ihraç edilmesine dair değerlendirmede bulundu.

Gül, "Bunu üzüntü ile takip ediyorum. Hem vicdan ile hem adaletle bağdaşmayan bir çok durumlar görüyorum. Özellikle bilim dünyasında, üniversitelerde bu işin sıklaşması çok rahatsız edici ve çok vicdan yaralayıcı. Ümit ediyorum ki süratle düzeltilir bunlar" şeklinde konuştu.

"12 Eylül'de üniversiteden ayrılmak zorunda kaldım"

Gül, "Ben hatırlıyorum; 12 Eylül'de güvenlik soruşturmaları vardı. Üniversitede hocaydım. Güvenlik soruşturmasından dolayı üniversiteden ayrılıp yurtdışına gitmek durumunda kaldım. 28 Şubat'ta olanları herkes bilir. Dolayısıyla bu tip vicdanlara ve adalete ters gelen konularda hep prensipli, ilkeli durmak gerekir. Bunları çok rahatsız edici görüyorum. Ümit ederim ki bunlar süratle düzeltilir" seklinde konuştu.

"Bu bataklıktan sıyrılmayı tavsiye ederim"

Abdullah Gül'e Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında son günlerde Suriye'den gelen şehit haberleri ve dün Rus uçağının El Bab'ta Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurmasıyle ilgili olarak da "Çok sayıda şehitlerimiz var. Bu hepimizi derinden üzüyor. Hepsine Allah'tan rahmet dilerim. Bütün ailelerinin acılarını hep beraber paylaşıyoruz. Şüphesiz ki çok üzücü. Şehitleri görünce hiç kimsenin ağzının tadı kalmıyor. Ümit ederim ki, dua ederim ki yeni bu tip üzücü olaylar olmaz. Memleketi yöneten arkadaşlar sorumlular, görevlerinin başında bulunan arkadaşların bileceği bir şey. Ama bu bataklıklardan sakin bir şekilde, emin bir şekilde sıyrılmayı tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

'Asıl sorumlu Anayasa Mahkemesi''Asıl sorumlu Anayasa Mahkemesi'

Ankara Üniversitesi'nde gerginlikAnkara Üniversitesi'nde gerginlik

Bu konularda ilginizi çekebilir