Gülen parti mi kuruyor?

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Kurulacağı söylenen yeni bir partiye katılma niyetim asla söz konusu değildir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Fethullah Gülen’in, içinde AK Parti’den istifa eden sekiz vekilin de olduğu yeni bir partinin kurulması için düğmeye bastığı iddiasına yanıt veren Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, “Haber tamamen gerçek dışıdır. Kurulacağı söylenen yeni bir partiye katılma niyetim asla söz konusu değildir” dedi. 

Fethullah Gülen’in, içinde AK Parti’den istifa eden sekiz vekilin de olduğu yeni bir partinin kurulması için düğmeye bastığı iddia edildi. İddiaya göre bu hafta hız verilen parti çalışmalarına Hakan Şükür de aktif olarak katıldı. Gülen cemaati, Hakka Hizmet Partisi adını verecekleri yeni partinin seçimlere girebilmesi için Genç Parti’nin yöneticileriyle temas kurdu. Genç Parti’nin isim hakkını alıp seçimlere girebilmeyi tasarlayan cemaat, önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na başvuracak. Evraklar tamamlandığı takdirde, partinin kurucu genel başkanlığını Prof. Dr. Abdurrahim Karslı üstlenirken Şükür’ün yanı sıra İdris Bal, İdris Naim Şahin gibi isimlerin de partiye katılacağı iddia edildi. 

Habere tepki gösteren Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Twitter hesabından şöyle dedi: 
“Şahsımla ilgili olarak bugünkü takvim gazetesinde yer alan haber tamamen gerçek dışıdır. Gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayacak şekilde hakkımdaki iddiayı bana sormadan yazan Takvim’i kınıyorum. Karslı tarafından kurulacağı söylenen yeni bir partiye katılma niyetim asla söz konusu değildir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir