Gün İçi Yorum: AUDUSD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzm. Yard. 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi beklentileri aşarak 280 Bin olarak gerçekleşti. Piyasaların beklentisi 226 Bin artış yaşanacağı yönündeydi. Nisan ayı rakamı ise 223 Binden 221 Bine revize edildi. 

Tarım dışı istihdamdaki artışa rağmen işsizlik oranında da bir artış göze çarpmakta. İşsizlik oranında piyasaların beklentisi %5.4 iken, %5.5’e yükselmiş durumda. Bundaki ana etkenin iş gücüne yeni katılan kişiler olduğunu söyleyebiliriz. ABD’den gelen tarım dışı sonrasında Dolar endeksindeki değerlenme AUDUSD paritesinde de 0.77 seviyesinin altında işlemler oluşturmaya başlamasına neden olduğunu söyleyebiliriz ve parite haftayı 0.7625 seviyesinden kapattı. Bugüne 0.7620 seviyelerinden işlem görmeye başlayan paritenin daha çok 0.76-0.7650 aralığına sıkıştığını söyleyebiliriz. Gün içerisinde açıklanacak önemli bir veri akışının bulunmaması nedeniyle paritede sakin bir seyir hakim. Bu haftaya genel olarak bakıldığında, ABD’de Perşembe günü perakende satışlar ve Cuma günü ise ÜFE rakamlarını takip ediyor olacağız. Avustralya tarafında ise Perşembe günü işsizlik oranı açıklanacak. Ancak asıl önemli gündem gelecek hafta 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Fed toplantısı olacaktır. 

Fed Başkanı Yellen faiz artırımını 2016 yılına kadar yapabileceklerini söylemesinin ardından önümüzdeki her Fed toplantısında bu ihtimalin ucunu açık bırakmış gözüküyor. Dolayısıyla 2016 yılına kadar olacak her Fed toplantısı önem teşkil etmektedir. Ayrıca bu hafta Doların küresel piyasalarda ki algısını yakından takip ediyor olacağız. Dolar tarafında değerlenme görülmesi durumunda paritede satış baskısı hızlanabilir. Teknik açıdan incelediğimizde, AUDUSD paritesinde takip edilmesi gereken destek seviyemiz 0.7595/0.7550, direnç seviyelerimiz ise 0.7680/0.7710 olarak karşımıza çıkıyor.

sadasd-001.jpg

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr