Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yardımcısı

AUD/USD paritesi, ABD’de açıklanan perakende satışlar verisinin ardından 0.7470 bölgesine doğru yükselişler görüldü. Parite 0.7460 direncini aşmakta başarısız kalıyordu ve verinin ardından bu direncin kırıldığını gördük. Ancak 0.7470’lerden 0.7460’lara düşüşler görülüyor. Paritenin 0.7460 bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda paritede alımlar devam edebilir. Ayrıca verinin ardından Dolar endeksinin 96.50 bölgesinin altına gerilemesi de AUD/USD paritesinin yükselişini desteklediğini söyleyebiliriz. Avustralya’da bu sabah saatlerinde, Milli Avustralya Bankası tarafından açıklanan iş güveni verisi takip edildi. Açıklanan veri, tarım dışı sektörlerde yerli firmaların durumunu göstermektedir. Haziran ayına ait olan veri 10 puan olarak açıklanırken, Mayıs ayının verisi 7  puandan 8 puana revize edildi. Veriyi olumlu olarak yorumlasak bile, AUD/USD paritesinde sert hareketlenmelere neden olmadığını da söyleyebiliriz. Avustralya’da 22 Temmuz’da açıklanacak olan ikinci çeyreğe ait enflasyon verisi öncesinde yarın enflasyon beklenti verisini takip ediyor olacağız. Ayrıca yarın ABD kanadında da gündem oldukça yoğun olacak. Fed başkanı Yellen konuşması, Fed bej kitap raporu ve ABD sanayi üretimi verileri açıklanacak. Veriler Dolar tarafında hareketliliğe neden olabilir. AUD/USD paritesinde, Çin’den açıklanan verilerde etkili olabiliyor. Yarın sabah Çin’den, sanayi üretimi, büyüme ve perakende satışlar verilerini takip ediyor olacağız. Büyüme tarafına bakıldığında, 2015 ikinci çeyreğe ait açıklanacak olan veride piyasaların beklentisi %1.6 oranında büyümesi yönünde. Çin’den açıklanacak olan veriler AUD/USD paritesinde hareketlenmelere neden olabilir. Bugün, Avustralya Doları, Dolar karşısında değer kazanırken, Euro ve Sterlin karşısında ise değer kaybettiği görülüyor. 

Teknik açıdan incelersek, AUD/USD paritesinde düşen trend içerisinde fiyatlamalar devam ediyor. Parite şu sıralarda 0.7460 bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlanıyor bu nedenle aşağı yönlü hareketler görülüyor. Geri çekilmelerin devamında 0.7400/0.7340 destekleri takip edilebilir. Paritede yukarı yönlü hareketlerde 0.7500/0.7530 direnç seviyelerimiz. 

Dirençler: 0.7460/0.7500/0.7530
Destekler: 0.7400/0.7340/0.7300

usdd.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/