Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler Analist

Dolar endeksinin, 97.00 direncine doğru yükselişte başarısız kalması, AUD/USD paritesinin 0.73 seviyesinin üzerine yerleşmesine neden oluyor. Ayrıca, bu sabah Şangay endeksinin %3.44 primle kapanması, Avustralya dolarının ABD Doları karşısında güçlü durmasını destekleyici olduğunu söyleyebiliriz. ABD Doları karşısında güçlü duran Avustralya Doları, Euro ve Sterlin karşısında aynı duruşu sergileyemiyor. 

Bugün ABD’de Fed toplantısı takip edilecek. 21:00’da sonuçlanması beklenen toplantıda herhangi bir sürpriz beklenmiyor. Son dönemde ABD’den açıklanan verilerin beklentileri karşılaması, faiz artırımı ihtimalini güçlendirmeye başladı. Her ne kadar bu toplantı için Fed’in pas geçeceği beklenilse bile Eylül ayında beklentiler daha da kuvvetlenebilir. Bu toplantıda ise ABD’den gelen son verilerin ardından Fed’in nasıl bir yorum getireceği merak konusu. Fed toplantısı ardından Dolar tarafında hareketliliğe neden olabilir. 

AUD/USD paritesi, 0.73 desteğinin üzerinde seyretse bile 0.7340 direncini aşmakta başarısız kalıyor. Dolar endeksinin 96.50-97.00 aralığında ısrarlı duruşu, AUD/USD paritesinin 0.7340 direncine yükselişini kısıtlıyor. Paritede ilk olarak 0.7340 direnç noktası takip edilebilir. Bu direncin kırılmasıyla 0.7400 ara direnç noktası karşımıza çıkmakta. Ancak, Fed toplantısı sonrası ABD dolarında bir güçlenme görülmesi AUD/USD paritesinde satış baskısını arttırabilir. Paritede 0.7285 destek noktası hedeflenebilir. 

Dirençler: 0.7340/0.7400/0.7460
Destekler: 0.7285/0.7130/0.7040

sssssss-002.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.