Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

EUR/USD paritesi Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin yaptığı konuşmasının ardından 1,08 bölgesinden 1,09 bölgesine doğru yükselişe geçti. Frankfurt’ta gerçekleştirdiği basın toplantısında Draghi, Yunan Bankaları için ELA desteğini 900 Milyon Euro artırdığını açıkladı. Genel çerçevede Draghi, Euro Bölgesi ekonomik aktivitelerdeki iyileşmenin parasal genişleme hedeflerine uygun olarak devam ettiğini yineledi. Diğer yandan ECB politika faiz oranını %0,05 oranında sabit tuttu. Haziran ayına ait Euro Bölgesi enflasyon oranı ise aylık bazda piyasa beklentisine paralel olrak %0,0 yıllık bazda ise %0,2 oranında açıklandı. Gelişmelerin ardından, EUR/USD paritesi 1,09 bölgesinde tutunma çabaları görülse de paritede zayıf seyir devam ediyor.

EUR/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde, günlük grafikte 1,0960 fibo düzeltme seviyesi çevresinde zorlanma yaşandığı görülüyor. Paritenin 1,0960 – 50 bölgesi üzerine yerleşememesi durumunda paritenin ilk olarak 1,0820 destek seviyesine doğru geri çekilmesine neden olabilir. Buna ek olarak dolar endeksinin 97,40 seviyesi üzerinde güçlenme devam etmesi de paritenin aşağı yönünü destekleyebilir. Buna karşın 1,0950 seviyesi üzerinde tutunma çabalarının cevap vermesi paritenin 1,1000 bölgesine doğru zayıf hareketlerini destekleyebilir.
Dirençler: 1,0950 / 1,1000 / 1,1050
Destekler: 1,0820 /1 0780 /1,0660

tablo-6.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/