Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Analist

USD/JPY paritesi bu akşam açıklanacak Fed kararı öncesinde düşüş kanalı içerisinde fiyatlamayı sürdürüyor. Devam eden toplantı öncesinde paritede yatay seyir korunurken, toplantıdan çıkacak karar sonrasında paritede hareketlilik artabilir. Fed Başkanı Yellen son konuşmalarında faiz artırımına ilişkin 2015 yılını işaret etmişti. Fed’den de destekleyecek açıklamalar gelmesi Dolar’da değer artışına neden olarak pariteyi yukarı taşıyabilir. Fed’den destekleyecek karar gelmemesi ve 2016’yı işaret eden ibareler gelmesi durumunda ise paritede geri çekilmenin sürmesi beklenebilir. Ayrıca Perşembe açıklanacak ABD 2. çeyrek büyüme verisi de paritenin seyri açısından önemli olacaktır. Büyüme ile birlikte ayrıca Fed’in de takip ettiği bireysel tüketim harcamaları endeksi takip edilecek. Japonya’da ise Cuma günü enflasyon açıklanacak.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde alçalan direnç çizgisi olan 123,80 bölgesinde yükselişlerin zorlandığı görülmekte. Geri çekilmede 123,00 destek bölgesi önemli olmakla birlikte, bu seviyenin kırılması ve altında kalıcılık sağlanması durumunda 122,45 desteği takip edilebilir. Yükselişte ise 123,80 / 124,45 ve 124,90 dirençleri göze çarpmakta.

Dirençler: 123,80 / 124,45 / 124,90
Destekler: 123,05 / 122,45 / 122,00

yyyyyy.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.