Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini Başbakan Davutoğlu’na verdi. 45 günlük resmi süreç başlamış oldu. Çarşamba gününe kadar CHP, MHP ve HDP partilerinin liderleriyle konuşarak ilk turu tamamlamayı planladıklarını belirtiyorlar. Ancak şimdilik beklenti ilk turdan bir sonuç  çıkmayacağı yönünde.  Ancak koalisyon hükümeti kurulmasına yönelik sürecin başlaması bile yurtiçi piyasalarda iyimser bir hava oluşturmuş durumda. Dün 2.68’leri zorlayan paritenin bugün %0.55 düşüşle 2.66-2.6650 aralığında sakin seyrini izliyoruz. Bu bağlamda 2.67 desteğinin kırılmış olması teknik olarak önemli. 

Avrupa tarafında ise Yunanistan görüşmelerinin hız kazanması ve artık sona doğru yaklaşılması piyasalarda hareketliliğe neden oluyor. Yunanistan için anlaşmaya varılacakmış sinyallerinin güçlenmesi Euronun değerlenmesini sağladığından, Dolar endeksinde geri çekilmelere neden oluyor. EURUSD paritesindeki alımlar, USDTRY paritesindeki satış baskısını arttırıyor. 

19:30’da Fed başkanı Yellen konuşması takip edilecek. ABD ekonomisi ve faiz artırım sürecine dair bilinenin dışında söylemlerde bulunması piyasalarda etkili olabilir. Gelecek haftanın ilk işlem gününde sakin bir veri takvimi olacak. Bu nedenle hafta sonu Yunanistan’a dair çıkacak olan karar, Pazar gece piyasa açılışında USDTRY paritesinde sert fiyatlamalara neden olabilir. 

Teknik olarak incelersek, USDTRY paritesinde alçalan kanalın içerisinde fiyatlamalar devam ediyor. USDTRY paritesi bugünkü seyrini korursa 2.66-2.6650 aralığında dalgalanmaya devam edebilir. USDTRY paritesinde takip edilecek direnç seviyelerimiz 2.6700/2.6880 olarak karşımıza çıkıyor. Destek seviyelerimiz ise 2.6600/2.6560 olarak takip edilebilir. 

Dirençler: 2.6700/2.6880/2.6950
Destekler: 2.6600/2.6560/2.6460

9878744.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/