Güneydoğu Asya ekonomileri yüzde 5 büyüyecek

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ilişkin büyüme tahminleriyle 2012 için karamsar bir tablo çizen OECD, Güneydoğu Asya ekonomisine daha iyimser bakıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CAKARTA - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Güneydoğu Asya ekonomilerinin bu yıl yüzde 5 oranında büyüyeceği tahmininde bulundu.

Merkezi Paris'te bulunan OECD'nin bugün yayımladığı rapora göre, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam'dan oluşan Güneydoğu Asya ekonomileri bu yıl yüzde 5 ve 2012-2016 döneminde ise yıllık ortalama yüzde 5,6 büyüyecek. OECD'nin bugün açıkladığı 2012-2016 dönemine ilişkin veri, 2010 yılında kaydedilen büyümenin yüzde 2 altında kaldı.

OECD, küresel belirsizlikler ve doğal felaketlerin ekonomileri ihracata dayalı Güneydoğu Asya ekonomilerinin büyüme görünümü konusunda negatif bir etki yaratabileceği uyarısında bulundu.

OECD ayrıca, ABD'deki düşük büyüme oranı ve Euro Bölgesi'ni etkisi altına alan borç krizi nedeniyle ihracatlarında beklenen yavaşlama karşısında Güneydoğu Asya ülkelerinin ekonomiyi desteklemek için iç talebi artırmak gibi yeni büyüme modelleri bulmaları gerektiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir