Gürsel Tekin Genel Başkan Yardımcısı oldu

Okay, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasıyla ilgili olarak bazı medya kuruluşlarının "yalan üretim merkezi haline geldiğini" belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, MYK üyesi Gürsel Tekin'in Genel Başkan Yardımcısı olarak atandığını bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 16.00'da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Okay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, başta halk oylaması sonuçları olmak üzere gündemdeki konuların değerlendirildiğini söyledi.

Okay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından, MYK üyesi Tekin'in, sivil toplum, meslek odaları ve halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması

Okay, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasıyla ilgili olarak bazı medya kuruluşlarının "yalan üretim merkezi haline geldiğini" ileri sürerek, bununla CHP içerisine bir "fitne, fesat" sokulmasının amaçlandığını söyledi.

Okay, "Bu süreçte böylesine gerçek dışı haber yayınlayan, yalanı sanat haline getiren medya üzerinde CHP'liler kendilerine yapılan hakaretleri artık içlerine sindirmeyeceklerdir. Her türlü yasal yola başvurma kararlılığı içerisinde olunacaktır" dedi.

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunda Kağıthane'de bir ev kiraladığını anımsatan Okay, şöyle devam etti:

"20.07.2009 tarihinde bir emniyet tutanağı ile Sayın Genel Başkanın o adresten ayrıldığı tespit edilmiştir. Bu konuda yasanın ilgili hükmü bu tespitten sonra bir para cezası uygulamaktır. Para cezası uygulayarak cezayı bildireceksiniz ilgili kişiye ki, ilgili kişinin itiraz hakkı ve kaydının silindiğinden bilgilenme hakkı olacaktır. Maalesef bu bildirilmemiş ve doğrudan seçmen kayıtlarından ismi düşürülmüştür. Seçmen listeleri ise 9 Haziran ile 22 Haziran tarihlerinde askıya çıkarılmıştır. Bu listede maalesef yer almamıştır. Bu seçmen listelerine de 3 Temmuza kadar itiraz edilmesi gerekmektedir. Tabii bir yurttaş olarak ve belli bir adreste seçmen kaydının bulunduğunu düşünen kişi olarak Sayın Genel Başkanın çok yoğun çalışma sürecinde olduğu için kaydını kontrol etme fırsatı olmamıştır. Maalesef en doğal yurttaşlık hakkı böylesine bir oldu bitti ile Sayın Genel Başkanımızın elinden alınmıştır. Bu konuda daha sonra bilgi sahibi olunmuştur. Genel Başkanımız büyük bir dürüstlük içerisinde, bir centilmenlik örneği olarak kamuoyundan özür dilemiştir. O süreçte bir hata varsa diye, İstanbul'un önceki ve halen görev yapan il başkanları da özür dilemiştir."

Okay, "CHP, Genel Başkanı, örgütleri ve genel merkez yönetimi 2011'de CHP'yi iktidara taşımanın startını vermiştir ve bugün itibarıyla bu çalışmalar başlamıştır" diye konuştu.

Okay, bir gazetecinin "Hayır oylarını da toplam seçmen üzerinden hesapladınız mı"  sorusu üzerine, "Hayır onu hesaplamadık. Yurttaşlarımızın, seçmen kütüklerine kayıtlı olanların yüzde 41'i kabul etmiş diyorum" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir