Hac dönüşü mutlaka havayolu kullanın

Son yaşanan olayların ardından Suriye'yle ilişkilerin iyice gerginleşmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı hacıları dönüş yolu konusunda uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de yol güvenliğinde yaşanan güçlükler nedeniyle hac dönüşünde hava yolunun kullanılmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bakanlığımızca 13 Kasım 2011 günü yapılan seyahat duyurusunda da belirtildiği üzere Suriye'de halen kamu düzeninin sağlanmasında güçlükler

yaşanmakta olup bu durumun yol güvenliğini de olumsuz yönde etkilediği anlaşılmaktadır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın hac dönüşünü mutlaka havayoluyla gerçekleştirmeleri güvenlikleri açısından zorunlu görülmektedir. Bununla birlikte, karayoluyla dönülmesi zorunlu olan hallerde de Suriye üzerinden yapılacak seyahatin mutlaka gündüz saatlerinde gerçekleştirilmesi yararlı olacaktır.Diğer taraftan, Suriye'den geçişlerinde fotoğraf çeken vatandaşlarımızdan bazılarının sorunlarla karşılaştıkları müşahede edilmektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın mutlak surette fotoğraf çekmekten kaçınmaları, fotoğraf makinelerini ve kameralı cep telefonlarını bavul veya çantalarında taşımaları önem taşımaktadır."

Bu konularda ilginizi çekebilir