Hacıoğlu, yurtdışına Irak'tan açılacak

Mağazalar 'franchise' yöntemiyle açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de 12 ildeki 65 restoranla faaliyet gösteren Hacıoğlu, yurt dışındaki ilk şubesini Irak'ta açacak.

Hacıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Esen, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir restoran zincirinin yeni halkalarını yurt dışında açmak üzere çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Ar-Ge ekibinin çalışmaları sonucunda yurt dışında açılacak ilk 3 restoranın anlaşmasının yapıldığını bildirdi.

Çalışmaların Almanya, Azerbaycan, Bosna-Hersek ve Irak'ta yoğunlaştığını ve ilk şubenin Irak'ta açılacağını kaydeden Esen, şu bilgileri verdi:

"Anlaşma, Ortadoğu'da faaliyet gösteren köklü firma TOOT Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile master franchise modeli üzerine yapıldı. İlk etapta 3 restoran açılması fikri benimsenerek, 2 restoranın yeri belirlendi ve inşaa çalışmaları başladı. Irak'ta açılacak restoranlar, Türkiye'deki Hacıoğlu Restoranları ile hem görsel hem de hizmet anlamında birebir aynı olacak. Yurt dışında açılacak restoran menülerine Türkiye'dekilerden farklı olarak geleneksel vurguyu kuvvetlendirmek için Türk kahvesi de eklenecek."

Yılmaz Esen, Türkiye'de yaklaşık 20 yıldır franchise modelini en iyi uygulayanlardan biri olduklarını ve çalışmalarıyla Türkiye'deki restoran sayısını 65'e çıkardıklarını belirterek, bu restoranlardan edindikleri bilgi ve birikimle dünyanın her yerinde restoran açabilecek duruma geleceklerini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir