Halk 'ekonomik' muhalefet istiyor
CHP Halkla İlişkiler Birimi'nce hazırlanan rapora göre, vatandaşın partiden en yoğun talebi- işsizlik sorunu, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının daha fazla işlenmesi oldu.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Parti Meclisi'ne (PM) sunulan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporuna göre vatandaşın CHP'den en yoğun talebi, işsizlik sorunu, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının parti açıklamalarında daha fazla işlenmesi oldu.
CHP Halkla İlişkiler Birimi'nce hazırlanan MYK raporunda yer alan "Yurttaş Başvuruları Analiz Raporu'na" göre 1 Ocak-24 Şubat 2013 tarihleri arasında, partiye e-posta, telefon, mektup, ziyaret, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter aracılığı ile 50 bin 842 yurttaş başvurusu ulaştı.
Raporda, tamamına yanıt verilen başvurularda vatandaşlar, öncelikle CHP'den işsizlik, yoksulluk sorunu, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının parti açıklamalarında daha fazla işlenmesi istedi.
İkinci olarak ülke sorunları ve partinin çözüm önerilerinin ön plana çıkarılmasının, polemiklerden kaçınılmasının, partiyi kamuoyunda tartışılır duruma getirecek davranışlar hakkında disiplin sürecinin işletilmesinin istendiği yer alan raporda, mağdur kitleleri temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla ortak eylem ve mitinglerin düzenlenmesi de öncelikli talepler olarak yer aldı.
Raporda, "toplumsal mutabakat algısını benimsetecek çalışma ve söylemlerde bulunulması, partinin çözüm önerilerinin açıklanması" talebi de dikkati çekti.
"Yerel seçim çalışmaları başlatılsın"
Raporda, yurttaşların, terör sorununun çözümü konusunda partinin geniş bir toplumsal mutabakat sağlanması yönünde sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmesini, benimsediği pozisyonu tabana anlatmasını ve parti içinde söylem birliği sağlamasını beklediği tespiti yapıldı.
Raporda başvuruların yoğunlaştığı diğer konular ise şöyle:
"Tutuklu milletvekili, öğrenci, akademisyen ve gazeteciler hakkında yargılamalardaki usulsüzlüklerin gündemde tutulması, iktidarın dış politika başarısızlıklarının paylaşılması, CHP'ye yönelik yurtdışından gelen olumlu yaklaşımların kamuoyuna aktarılması, yurtdışı örgütlenme çalışmalarının desteklenmesi, yolsuzluk konularının gündemde tutulması, taşeron çalışanların sorunlarının aktarılması, üniversite öğrencilerinin sıkıntılarının işlenmesi, yerel seçim çalışmalarının ve adayların belirlenmesine yönelik çalışmaların başlatılması."
Kılıçdaroğlu'nun Twitter'da 1 milyon takipçisi var
Halkla ilişkiler raporunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta gönüllülerce oluşturulan sayfasının 1 milyon 415 bin 530, Twitter hesabının ise 1 milyon 87 bin 75 takipçisi bulunduğu kaydedildi.