Hamzaçebi'den İran benzetmesi

CHP'li Hamzeçebi, "İran'da üniversitelerde dövme ve kot pantolon yasaklandı. Ne ilgisi var denecektir. Yani buralara kadar gidebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) içki yönetmeliğinde yapılan değişiklik ve daha önce yaşanan bazı gelişmelerin birlikte değerlendirilmesi durumunda yasakçı bir anlayışın Türkiye'ye hakim olmaya başladığını öne sürerek, "Bu, demokrasiye aykırıdır" dedi.

Hamzaçebi, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Ankara Emniyet Müdürlüğünün Çayyolu'nda restoran denetlemesi sırasında anne ve babalarıyla birlikte oturan çocuklara yönelik işlem yaptığını, bunun sakıncalı olduğunu söylediğini ve İçişleri Bakanını özür dilemeye davet ettiğini kaydetti.

Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Çünkü, bu kamu görevlilerinin hatası olarak geçiştirilebilecek basitlikte bir konu değil. Ama o günden bugüne İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay kamuoyunun tedirginliğini gideren herhangi bir açıklama yapmadı. 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi nedeniyle tepkiler ortaya çıktı. RTÜK bugün dizi nedeniyle toplanıyor. Öte yandan, Kars'taki heykeli sayın Başbakan 'ucube' olarak nitelendirdi. Üstüne, TAPDK'nın tebliği geldi. Spor kulüpleriyle sosyal faaliyetlerde içki sunulmasına kadar çok çeşitli konularda yasaklar içeriyor. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Bu yasakçı bir anlayıştır. Gençleri ve toplumu alkolün zararlarından koruyalım, ama bütün bu olayları bir arada düşündüğümüzde burada bir yasakçı zihniyetin ip uçlarını görüyoruz. Asıl sakıncalı olan budur. Bugünkü gazetelerde var, İran'da üniversitelerde dövme ve kot pantolon yasaklandı. Ne ilgisi var denecektir. Yani buralara kadar gidebilir. Mersin'de bir okulumuzda kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmamasını isteyen bir okul müdürümüz var. Bunların hepsi tesadüf olamaz. Hepsini birlikte değerlendirdiğimizde bir yasakçı anlayışın Türkiye'ye hakim olmaya çalıştığını görüyoruz. Bu, demokrasiye aykırıdır, zararlıdır. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluğu ortadan kaldırmak üzere yola çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi bugün 3 Y'nin içinde boğulup kalmıştır. Yasakçı zihniyete sahip bir parti olarak kendisini göstermektedir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir