Haşereye teknolojik çözüm

Pest-Stop, ultrasonik dalga yayarak haşerelerin eve yaklaşmasını engelliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Konutların ve işyerlerinin önemli sorunlarından biri haline gelen haşere ile mücadele gün geçtikçe gelişiyor. İklim değişikliği ve çevreye duyarlılığı gibi konular da işin içine girince teknoloji vazgeçilmez oluyor. Özellikle havaların ısınması ile çok ciddi boyutlarda haşere sıkıntısı yaşanıyor.

Şimdiye kadar hep kimyasal yollarla kurtulmaya çalışılan haşerelere karşı son icat elektronik sektöründen geldi. Avrupa'da en çok satılan ve 4 kere 'Best Product' ödülü alan Pest-Stop haşere kovucusu, kimyasal çözümlerden farklı olarak ultrasonik dalga yayarak haşerelerin eve yaklaşmasını engelliyor. Prize takılan cihaz, 3 tarafından 180 derece dalga yayıyor. İngiltere'de üretilen cihazın insan ve evcil hayvan sağlığına ise tespit edilmiş bir yan etkisi bulunmuyor.

Türkiye genelinde haşere kovucu cihazlar satan Ahlât Pazarlama Genel Müdürü Hakan Yılmaz, cihazın bit, pire, tahtakurusu, kene, güve, fare, karınca, örümcek gibi zararlılara karşı yüzde 100 koruma sağladığını belirtiyor. Sektörde haşere ile mücadelede kimyasal yöntemden elektronik yönteme bir geçiş görüldüğünü belirten Yılmaz, özellikle yeni konutların haşere ile mücadelede önem taşıdığı söylüyor. Ürünü Nisan 2009'da piyasaya sürdüklerini aktaran Yılmaz, 8 ayda 5000 adet satış rakamına ulaştıklarını, 2010 satıs hedeflerinin 10.000 adet olduğunu belirtti. 1,5 milyon lira olan elektrikli haşere kovucu pazarının yüzde 70'ini ellerinde bulundurduklarını ifade eden Ahlât Pazarlama Genel Müdürü Yılmaz, kriz donemini internetten satış yapma stratejisi ile aştıklarını vurguladı. Pest –Stop Türkiye'nin her noktasına kapıda ödeme yapma imkanı ile ulaştırılabiliyor.

2010 mayıs ayından itibaren perakende de yer almaya baslayacaklarını belirten Yılmaz,Türkiye genelinde bayilik sitemine de devam edeceklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir