Hastanede maddi hasarlı yangın

Balıkesir Devlet Hastanesindeki yangın fotokopi makinesinden kaynaklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURSA - Balıkesir Devlet Hastanesinde, fotokopi makinesinden kaynaklandığı tahmin edilen yangında maddi hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, saat 02.45 sıralarında, devlet hastanesinin psikiyatri ve genel cerrahi servislerinin de bulunduğu üçüncü katındaki toplantı odasında yangın çıktı.

Alevlerin camları patlatması üzerine fark edilen yangına, ihbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri müdahale etti.

Psikiyatri ve genel cerrahi servislerinde yatan hastalar, hastane görevlileri, polisler ve itfaiye erleri tarafından kısa sürede tahliye edildi.

İtfaiye ekiplerinin diğer bölümlere sıçramadan kontrol altına aldığı yangının, fotokopi makinesinin elektrik aksamında meydana gelen kısa devre sonucu çıktığının tahmin edildiği bildirildi. Yangında, toplantı salonundaki fotokopi makinesi, 4 bilgisayar ile bazı elektronik eşyalar ve mobilyaların yandığı öğrenildi.

Hastalar, soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından servislerine götürüldü. Yangın sırasında, genel cerrahi servisinden bahçeye çıkarılan bir hasta, durumunun ağırlaşması üzerine Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildi.

Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, yangının söndürülmesinin ardından hastaneye gelerek, incelemelerde bulundu.

İtfaiye ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğünden gelen ''olay yeri inceleme'' ekipleri, yangınla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

İlk incelemeye göre, yangının çıktığı toplantı odasında duman detektörünün bulunmadığı ileri sürüldü.