Hatalı sürücüye "havadan" ceza yağacak

Kurban Bayramı tatilinde oluşacak trafik yoğunluğunun giderilmesi için polis helikopterleri de görev yapacak. Havadaki ekipler hata yapan sürücüleri tespit edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkan Yardımcısı Pilot Emniyet Müdürü Aziz Özmen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından imzalanan genelge kapsamında Kurban Bayramı'nda trafik polislerinin çalışmalarına helikopter desteği vereceğini söyledi.

Bayram nedeniyle oluşacak trafik yoğunluğunu çözmek amacıyla İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 7 büyük ilde görev yapacaklarını ifade eden Özmen, bu kapsamda 26 helikopterle uçuşların gerçekleştireceğini söyledi.

Bayrama özel tedbirler alındı

Bayramlarda büyük şehirlerden vatandaşların çıkışlarının yoğun olduğu ana arterlerde, otobanlarda, çeşitli noktalarda trafik şube ekiplerinin çalışmalarına katkı sağlayacaklarını dile getiren Özmen, şunları söyledi:

"Çalışmalarımız kapsamında yerdeki trafik birliklerine aktarılan görüntülerle, plaka tanıma, aracın görüntüsü, bu görüntünün merkeze aktarılması konularında yer birliklerine yardımcı olunuyor. Böylece yer birliklerinin önceden öngörü yaparak ekiplerin nerede durması gerektiğine yardımcı olunuyor. Sadece Ankara'da değil, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya, Adana, İzmir'de tüm bölgelerde muhtelif sayılarda pilot ve hava aracı ile bu hizmet veriliyor.  Bayram dönemlerinde yaklaşık 30 pilot uçuş hizmetlerine katılıyor, bir o kadar personel de yerde destek birliği olarak bekletiliyor."

İstanbul için 2 helikopter

Ankara'da özellikle bayram trafiğinin yoğunlaştığı Konya, Samsun, Eskişehir istikametine doğru havadan kontrollerin yapılacağını ifade eden Özmen, İstanbul'da ise 2 helikopterin trafik kontrollerinde görev alacağını belirtti.

Özmen, diğer bazı büyük şehirlerde ise birer helikopterin trafik hizmetlerini yürüten ekiplere bayram süresince havadan katkı sağlayacağını aktardı.

Bayram tatillerinde havadan yapılan kontrollerin yeni bir uygulama olduğunu bildiren Özmen, " Trafik ihlalleri yapan sürücüler eskiden manuel cihazlarla kontrolleri yapılarak yerdekitrafik ekiplerine telsiz vasıtasıyla bildiriliyordu. Ancak şu anda son teknolojiyle görüntüyü aktarıyoruz" diye konuştu.

Havadaki ekiplerin oluşan trafik yoğunluğunun açılmasına da katkı sağladığını aktaran Özmen, "Herhangi bir noktada trafikte tıkanma, yığılma durumu veya kaza olmuşsa söz konusu durum hemen yerdeki ekiplere bildiriliyor ve onların acil şekilde bu bölgelere intikal etmeleri sağlanıyor" dedi. 

Hata yapan sürücü havadan görüntüleniyor 

"Hata yapan sürücünün hem fotoğrafı hem görüntüsü yer hizmeti trafik şube polislerine bildiriliyor, ona göre ceza kesiliyor" diyen Özmen, alınan tüm önlemlerin vatandaşa hizmet için gerçekleştirildiğini vurguladı. Havacılık Dairesi Başkan Yardımcısı Pilot Emniyet Müdürü Özmen, "Emniyet teşkilatında görevli trafik ekipleri olsun, havacılık dairesi ekipleri olsun bizlerin amacı milletimize hizmet etmektir, ceza kesmek değildir. Biz bunları yerine getirirken, vatandaşımızın Kurban Bayramı'nı kazasız belasız sakin bir şekilde geçirmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir