Hava sıcaklığı azalacak

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da aralıklarla sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı güney ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren İç Ege (Kütahya, Manisa, Uşak, Afyon, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur) ile Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu) kıyılarında bu sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı güney ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinde mevsim normalleri civarınde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren İç Ege (Kütahya, Manisa, Uşak, Afyon, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur) ile Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(23)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli olacak.(24)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri başta olmak üzere il geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(27)

SAMSUN: Parçalı bulutlu geçecek.(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(23)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(29)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren İç Ege (Kütahya, Manisa, Uşak, Afyon, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri) çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, iç ve batı kesimleri çok bulutlu, Karabük, Kastamonu, Düzce ve Bolu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla kuzeyi çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi (Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Muş, Bingöl, Tunceli ve Erzincan) ile Malatya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir