Havalimanlarında her cuma ramazan şenliği düzenlenecek

İlki Ankara Esenboğa Havalimanı'nda başlayan ramazan şenlikleri, bugün de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki sema gösterisi ile devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen sema gösterisi, yabancı turistler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

TAV Havalimanları Holding, bu yıl da işletmesini yürüttüğü havalimanlarında ramazan ayı süresince çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İlki Ankara Esenboğa Havalimanı'nda başlayan ramazan şenlikleri, bugün de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki sema gösterisi ile devam etti.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde gerçekleştirilen sema gösterisine, yerli ve yabancı yolcular büyük ilgi gösterdi. Ülkelerine gitmek için bilet işlemlerini gerçekleştiren turistler, sema gösterisinin başlamasıyla birlikte kontuvarlardan ayrılıp fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile sema gösterisini çekti.

Ramazan ayı süresince Atatürk Havalimanı'nda her cuma ''Sema'' gösterileri sunulurken, etkinlikler kapsamında ayrıca Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki TAV Galeri'de kurulacak ''Ebru Tekneleri'' ile yolculara geleneksek Türk sanatı ''Ebru'' uygulamalı olarak tanıtılacak.

Bu arada, ramazan ayı şenlikleri kapsamında Esenboğa Havalimanı'nda her salı ''Seyrü Sefa'', her çarşamba Meddah gösterilerinden Karagöz ve Hacivat, Aşuk ile Maşuk, kukla ve gölge oyunları, her perşembe ''Ebru Sanatı'' ve her cuma da ''Fasıl Dinletisi'' gerçekleştirilecek.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da Dış Hatlar Terminali'nde ''Karagöz-Hacivat'' sergisi açılacak. Türk mizah tarihinin unutulmaz ustalarının farklı bir yöntemle resim ve grafik ögelerini birleştirerek oluşturduğu sergi, ramazan ayı boyunca yolcuların beğenisine sunulacak.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, etkinliklere ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Havalimanları, ülkeye girişte ilk, çıkışta ise son intibanın yaşandığı mekanlar olması açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamda havalimanı işletmecisi olarak her gün değişik kültürden ve milletten 70 bin misafirimize ev sahipliği yaptığımız İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geleneksel Türk sanatlarını yaşatarak kültür elçiliği misyonunu taşımayı amaçlamaktayız. Ramazan ayı kapsamında özellikle yabancı turistler tarafından da büyük ilgi gören çeşitli etkinliklerimizi, işletmesini üstlendiğimiz Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali'nde de gerçekleştirmeye devam edeceğiz.''

Bu konularda ilginizi çekebilir