Hazır giyim şirketi TGS halka açılıyor

Trakya Tekstil ve Giyim Sanayicileri ve Dış Ticaret A.Ş'nin yüzde 25'i 2011'in ilk çeyreğinde talep toplama yöntemiyle halka arz edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, kurucusu olduğu Trakya Tekstil ve Giyim Sanayicileri ve Dış Ticaret A.Ş'nin (TGS) yüzde 25'ini 2011'in ilk çeyreğinde talep toplama yöntemiyle halka arz etmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılında 480 milyon dolar ihracat gerçekleştiren TGS'nin 2010 sonunda 850 milyon dolar ihracat yapmayı hedeflediğini ifade etti.

TGS'nin bünyesinde 20 bin çalışanıyla 185 ihracatçı firmayı barındırdığına ve sektörün en büyük üç firmasından biri olduğuna dikkati çeken Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"TGS'nin yüzde 25'ini 2011'in ilk çeyreğinde talep toplama yöntemiyle halka arz etmek için çalışmalarımıza başladık. TGS çatısı altında yer alan 185 firma 5 kıtada 85 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bu yıl 2009'a göre yüzde 100'e yakın bir büyüme performansı ortaya koyacağız. 850 milyon dolarlık bir ihracat hedefliyoruz. Halka arzdan gelecek kaynağı şirketin öz sermayesine ekleyerek, Türkiye'nin mali yapısı en güçlü kurumlarından birini oluşturacağız."

1999 yılında kurulan TGS'nin, sektör kadar kamuya da destek olduğunu ifade eden Tanrıverdi, 185 firmanın ihracat denetimini uluslararası denetim firmaları aracılığıyla tek başına üstlenerek kamunun yükünü hafiflettiğini belirtti.

Tanrıverdi, TGS'nin yüzde 25'ini halka açıp, ihracatı 5 yılda 2 milyar dolara çıkaracaklarını kaydetti.

Verilen bilgiye göre, TGS 1999 yılında Hikmet Tanrıverdi önderliğinde tekstil sektörünün 12 girişimcisi tarafından kuruldu. Önce "Sektörel Dış Ticaret Şirketi", 2003 yılında da "Dış Ticaret Sermaye Şirketi" unvanını alarak yoluna devam eden TGS, halihazırda 27 ortağa ve 185 adet imalatçı-ihracatçı müşteriden oluşan bir portföye sahip. Sektör tekelleşmesi yapmayan şirket tüm sektörlerin ihracatına aracılık ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir