Hazır giyimci, CPI'da 450 milyon dolarlık sipariş aldı

Moda dünyasını İstanbul'da bir araya getiren ve İstanbul Fashion Week ile eş zamanlı düzenlenen fuarı 15 bin 286 profesyonel ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Collection Premiere İstanbul (CPI) Moda ve Hazır Giyim Fuarı'na katılan hazır giyim firmalarının 3 günde 450 milyon dolarlık sipariş aldığı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre moda dünyasını İstanbul'da bir araya getiren ve İstanbul Fashion Week ile eş zamanlı düzenlenen fuarı 3 bin 552'si yabancı olmak üzere toplam 15 bin 286 profesyonel ziyaret etti. Tahminlere göre CPI'ya gelen alıcılar, organizasyonda bağlantı kurdukları katılımcı firmalara 450 milyon dolar civarında sipariş verdi.

55 ülkeden alıcı, fuarda katılımcılarla temas kurdu

Rusya'nın hipermarketi Magnit Mağazaları, Kazakistan'ın spor giyim mağazası Zibroo, Puma'nın İran ve Rusya başta olmak üzere 5 ülkeden satın alma ofisleri, İran'ın gelinlik mağazası Aroos, Almanya'nın online alışveriş mağazası navabi.de, İsviçre'nin Charles Vögele ve İtalya'dan Nico Spa gibi kendi ülkelerinde öne çıkmış markalar fuara gelen önemli alıcı gruplar arasında yer aldı.

İran, Rusya, Yunanistan, Mısır, Ukrayna ve Almanya başta olmak üzere Bulgaristan, Kanada, İtalya, Avustralya, Amerika, Tunus, Libya, Ürdün, İngiltere, Hollanda, İsrail, İsveç, Katar, Kuveyt gibi ülkeler de fuara alıcı gönderen 55 ülke arasında yer aldı.

Fuarda Türkiye'den önemli markalar yer aldı

Moda ve Hazır Giyim Fuarı'na Türkiye'den de Kiğılı, Colin's, Avva, Sabra, Damat, Argento, Sezgi Abiye, Vekem, Climber Jeans ve Mondo Bazar gibi önemli markalar katıldı. 3 gün boyunca açık kalan fuarda tanınmış markalar müşterilerine müşteri katarken, fuara kendini göstermek için katılan firmalar da CPI aracılığıyla uluslararası arenayla tanışma fırsatı buldu.

Öte yanda fuara bireysel yeteneklerini sergilemek için katılan genç tasarımcılar da kendi açılımlarını yapma fırsatı yakaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir