HDP ve CHP'ye saldırı

Tekirdağ'da seçim çalışmaları yapan HDP aracına bir grup taşlı saldırıda bulundu. Camları kırılan araçtan inenlerle grup arasında çıkan arbede polisin müdahalesiyle sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da, HDP İl Başkanlığına ait minibüsün camları kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce kırıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi'nde, Kürtçe müzik çalarak ilerleyen minibüse, geçiş yaptığı sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından taş atıldı.

Camları kırılan minibüsten inen partililer ile gruptakiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Polis ekibinin müdahalesiyle yatıştırılan olayın ardından Çarşı Merkez Polis Merkezine giden HDP'li yetkililer, şikayetçi oldu. 

Manisa'da gerginlik

Öte Salihli'ye bağlı Sart beldesinde MHP Belediye Başkan adayının seçim bürosu açılışı öncesi bazı araçlara taş atılması ve açılış sırasında da bir grubun terör örgütü lehine slogan atması gerginliğe neden oldu.

MHP Salihli Belediye Başkan adayı Zeki Kayda'nın Sart beldesindeki seçim bürosu açılışı nedeniyle beldeye gelen 50'ye yakın araçtan oluşan konvoy, sokaklarda tur atmaya başladı. Bu sırada ara sokaklardan taş atılması sonucu 4 araçta hasar oluştu. Seçim bürosu açılışında başkan adayı Kayda'nın konuşması sırasında sokakta toplanan 30 kişilik grup, terör örgütü lehine slogan attı.

Çok sayıda polis ve jandarma ekibinin tedbir aldığı açılış sonrası, grup olaysız dağıldı, MHP konvoyu da beldeden ayrılarak Salihli'ye döndü. MHP Salihli ilçe binası önünde çok sayıda partilinin toplanması üzerine bir konuşma yapan Zeki Kayda, partililere sağduyu çağrısında bulundu.

Kayda, şunları söyledi: 

"Kesinlikle tahriklere kapılmayalım. Bir şey yapılacaksa teşkilat var, ağabeyleriniz var, yasa var, polisler var. Bu sürecin sağlıklı gitmesi önemli. Aksi halde oyuna geliriz. Bizi kimse sokağa çekemeyecek. Bizim yapacağımız tek şey kenetlenip, 30 Mart'ta bunun hesabını sormaktır. Yarın sabah sayın kaymakamımızla görüşüp hassasiyetlerimizi bildireceğiz. Seçim sandıkta kazanılır, sokağa inerseniz kaybedersiniz."

Esenyurt'ta CHP'ye saldırı

chp_saldiri.jpgEsenyurt'ta yüzleri maskeli 2 kişi tarafından CHP seçim irtibat bürosuna molotofkokteyli atıldı.  

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Niğde Sokak'taki seçim irtibat bürosunun önüne gelen yüzleri maskeli 2 kişi taş ve molotofkokteyli atarak kaçtı.  

Çıkan yangını Esenyurt itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek söndürürken, seçim irtibat bürosunda hasar meydana geldi.  

CHP Esenyurt İlçe Seçim Koordinatörü Gökhan Enül, yaptığı açıklamada, buranın aynı mahalledeki birkaç seçim bürosundan biri olduğunu belirterek, "Bundan 10 gün önce Pınar Mahallesi'nde de saldırıya uğradık. Yarın nerede ne yaparlar bilmiyoruz. Olayın olduğu sırada büroda kimse yokmuş. Büro kapandıktan 10 dakika sonra saldırı gerçekleşmiş. Taş atarak camları parçalamışlar, molotofkokteyli atmışlar daha sonra da kaçıp gitmişler. Ancak bu binada insanlar yaşıyor, insanlara zarar verebilirlerdi, ölümlere neden olabilirlerdi. Yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu.   

Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.