HDP'de kampanya süreci başladı

HDP'de referandum kampanyası süreci İstanbul'da yapılan toplantıyla başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP'nin 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma yönelik kampanyası, İstanbul'da tanıtıldı.

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, burada yaptığı konuşmada, 1924'ten bu yana Türkiye'nin anayasalarında Kürtlerin ve kültürel zenginliklerin yer bulmadığını söyledi.

Anayasaların, müzakere ve istişareyle ortak paydalarda buluşularak yapılması gerektiğini dile getiren Baydemir, "Figen Yüksekdağ Eş Genel Başkanımızın, Selahattin Demirtaş Eş Genel Başkanımızın, milletvekillerimizin içinde sözünün olmadığı, 6 milyon oy temsili olan HDP'nin sözünün, renginin yansımadığı bir anayasa, Türkiye'nin anayasası olabilir mi? Elbette ki 'hayır.' Olağanüstü hal rejimi, korku rejimi, korku cumhuriyeti ortamı içinde Türkiye'nin tümünü kucaklayan bir anayasa oluşturulabilir mi? Elbette ki 'hayır." şeklinde konuştu.

'Türkiye'nin başına kayyum atanacak'

Baydemir, "2 yıllık müzakere, istişare, çatışmasızlık sürecinde 90 yıllık yaralar kabuk bağladı. Bir kez daha insanlarımız birbirini anlamaya başladı, empati kurdu, geleceğe umutla baktı. 'Birlikte yaşayabiliriz' duygusunu en güçlü şekilde yaşadılar. Siz ne yaptınız? Milletin iradesini tanımadınız." ifadelerini kullandı.

Belediyelere kayyum atanmasını eleştiren Baydemir, anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin başına "kayyum" atanmak istendiğini iddia etti.

"Ülkede tek adamı vasi ilan etmek istiyorlar"

Toplantıda konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise, anayasa değişikliğiyle otoriter bir rejimin kurulmak istendiğini söyleyerek, Türkiye'nin buna "hayır" diyeceğine inandığını ifade etti.

Anayasa teklifinde toplumun çeşitli kesimleri için hiçbir şeyin olmadığını belirten Kerestecioğlu, "Bu toplumdan hiç kimseye tek söz söylemeyen ve söyletmeyen bu anayasaya mahkum muyuz. Gerçekten bu halk size niye 'evet' desin?" değerlendirmesinde bulundu.

Tanıtım toplantısında HDP'nin kampanya boyunca kullanacağı Türkçe ve Kürtçe şarkılar dinletildi. Diyarbakır ve İzmir'de eş zamanlı yapılan toplantılara bağlanarak, buradaki konuşmalar salona yansıtıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir