Hedeflerine inorganik büyümeyle ulaşacak

Netaş CEO'su Altay, "1 milyar dolarlık satışa ulaşma hedefimizi ancak inorganik büyümeyle yakalayabiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Netaş CEO'su Müjdat Altay, koydukları 1 milyar dolarlık ciro hedefine ulaşabilmek için, satın aldıkları Probil'in entegrasyonunun tamamlanmasının ardından, 2012 sonrasında inorganik büyüme yoluna da gideceklerini söyledi.

Netaş'ın Probil'i satın almasıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Altay, "Bugüne kadar Netaş olarak organik büyüdük. Ancak sistem entegrasyonu alanında 1 milyar dolarlık satışa ulaşma hedefimiz var. Bu hedefi ancak inorganik büyümeyle yakalayabiliriz" dedi ve ekledi:

"Önümüzdeki yıl, Probil'in entegrasyon süreci olacak. 2012 sonrasında ise büyüme hedefimizi doğrultusunda yurtiçinde veya yurtdışında satın almalar olabilir."

Netaş, bilgisayar ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Probil'in hisselerinin tamamını 31 milyon dolara almak için geçtiğimiz ay hisse devir sözleşmesi imzalamış, söz konusu işlem Rekabet Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde onaylanmıştı.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Netaş 2010 yılında yaklaşık 180 milyon dolar satış geliri elde etmişti.

Farklı sektörlerde yeni atılımlar

Netaş bünyesine katılan Probil'in çok geniş bir müşteri tabanı bulunduğunu ve bu şirketin Netaş bünyesine katılmasıyla birlikte çok daha hızlı bir büyüme yakalayacaklarını belirten Altay, "Probil'in bu yılki Netaş bilançosuna ise katkısı sadece son çeyrekte gözlenecek. Bu nedenle bu yıl ciroya önemli bir katkısı beklenmiyor. Geçen yıla paralel bir ciroyla tamamlayabileceğimizi söyleyebiliriz" dedi.

Netaş'ın ağırlıklı olarak savunma, kamu iletişimi ve telekom sektörüne; Probil'in ise finans ve genel endüstriye yönelik hizmet verdiğini belirten Altay, "Önümüzdeki dönemde Netaş Probil ile farklı sektörlerde yeni atılımlar yapacak. Türkiye'nin ve bölgenin en büyük sistem entegratörü olma hedefimiz bu satın almayla çok daha hızlı gerçekleşecek" diye konuştu.

Altay, Netaş'ın bu yıl Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlerde 20 civarı pazarda faaliyet göstermeye başladıklarını, ve bu pazarların katkısını önümüzdeki yıllarda hissedeceklerini söyledi.

Kablolu, kablosuz ve optik yeni teknolojiler ve sistem entegrasyonu alanında faaliyet gösteren Netaş hisseleri ilk seansı yüzde 0.64 yükselişle 158 lirada tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir