Henkel, pazar payını artırmayı hedefliyor

Henkel AG & Co. KGaA Yönetim Kurulu Başkanı Rorsted, 2010'a iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Henkel AG & Co. KGaA Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted, 2012 yılı hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerlediklerini belirterek, 2009 mali yılının tüm güçlüklerine rağmen somut ilerleme kaydettikleri bir yıl olduğunu, 3 iş alanlarında da 2010'a iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Henkel'in, 2010 yılı Genel Kurul Toplantısının ardından 2012 hedeflerini koruduğunu açıkladığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted, kuruluşun 2012 hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"2012 hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda ilerliyoruz. Tüm güçlüklerine rağmen 2009 mali yılı, önemli düzeyde somut ilerleme kaydettiğimiz bir yıl oldu. Üç iş alanımızın her birinde ayrı ayrı elde edilen başarılarla 2010'a iyi bir başlangıç yaptık. Bu doğrultuda, Henkel'in en son yıllık basın toplantısında belirtilen 2012 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz. Döviz kuru değişim etkisinden arındırılmış olarak, faaliyet karımızı ve imtiyazlı hisse senedi başına kazançlarımızı yüzde 10'dan fazla artırırken, üç iş alanımızda da pazar payımızı büyütmeyi hedefliyoruz."

Rorsted ayrıca 2010 mali yılında büyüme bekledikleri bölgelerde Henkel'in faaliyetlerinin ve iş hacminin  büyümesine, yıldız markalarının ve müşteri ilişkilerinin güçlendirilmesine; ayrıca çalışanlarının geliştirilmesine ve şirketin global çapta ekibinin güçlendirilmesine odaklanacaklarını açıkladı.

Dünya ekonomisinin şu anki durumunu da değerlendiren Rorsted, istikrarlı duruma karşın normal koşulların henüz oluşmadığına dikkati çekti. Kasper Rorsted, şunları ifade etti:

"Dünya ekonomisi içinde bulunduğumuz dönemde istikrarlı bir hal almış olsa da, kriz öncesinin normal koşullarına halen uzağız. 'Olağan iş koşullarına' dönmek için henüz çok erken. Global ekonomik riskler ortadan kalkmadı. Bunlara ek olarak, her bölümü ve bölgeyi etkileyen ve giderek artan ekonomik baskılarla mücadele etmek zorundayız. Bu nedenle doğru kararlarla ve doğru önlemleri uygulamaya koyarak şirketin gelecekteki rekabet gücünü güvenceye almak her zamankinden daha da fazla önem taşıyor."

Henkel Hissedarlar Komitesi ve Denetim Kurulu Başkanı Dr. Simone Bagel-Trah da olağanüstü zorlu ekonomik koşulların yaşandığı bir dönem olan geçen mali yıl içinde gösterdikleri büyük gayretlerinden ötürü Yönetim Kuruluna ve Henkel çalışanlarına teşekkür etti.

Bagel-Trah, "Motivasyonu yüksek ekibimiz sayesinde, tüm iş alanlarımızda önemli bir gelişme elde ettik" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir