”Heronlarla ilgili Genelkurmay açıklama yapacak”

Cumhurbaşkanı, "Silahlı Kuvvetler içinde soruşturmalar yapılıyor. Hiçbir şeyin üstünü kapatma diye bir şey söz konusu değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "(Heron) Bununla ilgili kendi içinde, Silahlı Kuvvetler içinde soruşturmalar yapılıyor. Hiçbir şeyin üstünü kapatma diye bir şey söz konusu değil. Zaten açıklama da yapılacak" dedi.

Cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanı ile görüşeceksiniz. Heron olayı gündeme gelecek mi?" şeklindeki sorusunu şöyle cevaplandırdı:

"Genelkurmay Başkanımız, YAŞ dolayısıyla emekli olacak. Bugün bana vedaya gelecek. Bununla ilgili bir açıklama Genelkurmay Başkanlığınca yapılacak. Kamuoyunda kafa karıştırıcı şeyler tabii olur, ama onunla ilgili açıklamalar yapılacak. Zaten herkes Genelkurmay da, biz de olay olunca tabii ki herkes sorar. Bununla ilgili kendi içinde, Silahlı Kuvvetler içinde soruşturmalar yapılıyor. Hiçbir şeyin üstünü kapatma diye bir şey söz konusu değil. Zaten açıklama da yapılacak. Bunlar tabii çok teknik konular. O bakımından açıklamaları takip edersiniz."

Gül, Dink'in kardeşiyle görüşecek

Öte yandan, Gül'ün öldürülen gazeteci Hrant Dink'in kardeşi Hosrof Dink'i Tarabya Köşkü'ne davet ettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Hosrof Dink'i saat 18.15'de Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir