Hisse senedi ihracı için başvurdular

Nurol Gayrimenkul, Sarkuysan ve Uçak Servisi AŞ bedelsiz, Anadolu Efes Biracılık ise bedelli hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ ve Uçak Servisi AŞ bedelsiz, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii AŞ ise bedelli hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
SPK'nın haftalık bültenine göre, iç kaynaklardan karşılanmak üzere, Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 30 milyon lira, Sarkuysan 50 milyon lira ve Uçak Servisi AŞ de 28 milyon 800 bin liralık bedelsiz hisse senedi ihracı için Kurul'a başvuruda bulundu.
Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii AŞ ise 142 milyon 105 bin 263 lira bedelli hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu. Kayda alınan başvuruya göre, Anadolu Efes'in söz konusu ihraç, mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak bir kısmı Şirketten olan alacağına mahsuben, kalan kısmı ise nakden ödenmek suretiyle, SABMiller Anadolu Efes Limited'e nominal değerinden aşağı olmamak üzere İMKB Toptan Satışlar Pazarı marjları dahilinde tahsisli olarak satılacak.
Öte yandan eski unvanı Arteks Tarım Tekstil İnşaat Hayvancılık Petrol San. ve Tic. AŞ olan Ar Tarım Organik Gıda AŞirketin nakit olarak artırılacak ¨8 milyon 50 bin liranominal değerli paylarının, mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanarak halka arz edilmesi planlanıyor.
SGT Sanayi ve Ticari ürünler Dış Ticaret AŞ nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 400 bin lira değerinde tahvil satışı, Şekerbank TAŞ, 330 milyon lira, Lider Faktoring Hizmetleri AŞ 100 milyon lira, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ 350 milyon lira, Şeker Finansal Kiralama AŞ de 50 milyon lira değerinde borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu.
Bu arada, Merit Turizm Yatırım ve İşletme AŞ'nin iç kaynaklardan bedelsiz karşılanmak üzere 2 milyon 295 bin lira değerinde sermaye artırımı başvurusu Kurul tarafından kayda alındı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir