Hızlı yükseliş sonrası soluklanmaya geçildi

İMKB, ilk seansı 427 puan artışla 57.226 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Güne olumlu havayla alıcılı başlayan borsada yükseliş hız kesti. İMKB 427 puan artışla 57.226 puandan kapandı.

Yurtdışı piyasalardaki pozitif görünüm ve Anayasa Mahkemesin kararının olumlu karşılanması İMKB’de yükselişe destek verdi. Anayasa mahkemesinin verdiği kararla erken seçim endişesinin ortadan kalkması piyasaları rahatlatırken, dışarıda euronun toparlanması olumlu havayı pekiştirdi. Euro dolar karşısında 1.27 seviyelerine yaklaştı.

Güne alımlarla başlayan borsa en yüksek 57.582 puanı gördü. Yükselişler kar satışı olarak kullanılırken, endeks aşağı yönlü seyirde en düşük 57.062 puana geriledi. Seans 57.226 puandan kapanırken, 774 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Kapalıçarşıda Dolar 1.5550 TL'den, Euro 1.9670 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2657 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.37 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.45 seviyesinden kapanmıştı.

Yurtiçinde bugün Hazine nakit dengesi ve TCMB beklenti anketi yayınlanacak. Dış piyasalarda ise İngiltere ve Avrupa merkez bankaları faiz kararları ile ABD haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu yıl için küresel büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek, yüzde 4,2'den yüzde 4,6'ya yükseltti. IMF yayımladığı Dünya Ekonomik Görünümü raporunda, gelecek yıl için büyüme beklentisini değiştirmeyerek yüzde 4,3 olarak korudu.

Küresel ekonomideki toparlanmanın beklenenden hızlı olduğunu belirten IMF, Euro Bölgesi ülkelerinin borç seviyelerine yönelik artan endişelerin küresel büyüme için tehlike oluşturmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir